Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Dit weekend kom je niet van de bank af. We gaan met z’n allen rondetijden opschrijven, juichen voor de Nederlanders in Minsk, genieten van The Reds tegen The Spurs en knallen in de sneeuw van Hochfilzen!

Bureau Sport heeft weer een mooi lijstje van sportwedstrijden voor je gemaakt, en dit gaan de mannen zelf kijken:

1. Wakker worden met WK afstanden

Vanwege het tijdsverschil van acht uur met Zuid-Korea moeten we ’s ochtends al de televisie aanzetten. Er zijn genoeg afstanden op de olympische baan te zien, maar we verheugen ons het meest op hét koningsnummer van het schaatsen: de 1500 meter voor mannen en vrouwen op zondag. Kan Kjeld Nuis eindelijk wereldkampioen worden? En verdedigt Jorien ter Mors haar wereldtitel op die afstand?

Zender: NPO1
Datum: Zaterdag 11 februari en zondag 12 februari
Tijdstip: 09.30 uur

2. Een Fed gaaf toernooi

Vorig jaar behaalde het Nederlandse Fed Cup-team knap de halve finale in Wereldgroep I. Deze prestatie willen onze meiden herhalen en misschien wel overtreffen, maar dan zal het eerst Wit-Rusland op hardcourt moeten verslaan. Een lastige opgave voor de tennissers van captain Paul Haarhuis, maar een grote meevaller voor Nederland is de afwezigheid van tweevoudig winnaar Viktoryja Azarenka bij de Wit-Russen. Dan moet onder andere Kiki Bertens wél in vorm zijn.

Zender: Ziggo Sport (Select)
Datum: Zaterdag 11 februari en zondag 12 februari
Tijdstip: 10.00 uur en 09.00 uur

3. Een heerlijk Premier League-affiche

Bijna ieder weekend staat er in de Premier Lague een lekker potje op het programma. Liverpool ontvangt zaterdag in eigen huis Tottenham Hotspur. De nummer vijf tegen de nummer twee van de competitie. Op Anfield moet Liverpool winnen om aansluiting te houden met de top, bij een overwinning voor de Spurs loopt Tottenham maar liefst zeven punten uit op Liverpool. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Londen onbeslist (1-1).

Zender: Ziggo Sport (Select)
Datum: Zaterdag 11 februari
Tijdstip: 18.30 uur

4. Shorttrack in Minsk

Niet alleen de Nederlandse tennisvrouwen komen in Wit-Rusland in actie, maar Nederland is ook met een mooie afvaardiging shorttrackers in Minsk vertegenwoordigd voor de wereldbeker. We zijn vooral benieuwd of de negentienjarige Suzanne Schulting haar zege van vorige week in Dresden op de 1500 meter kan evenaren.

Zender: NPO1
Datum: Zondag 12 februari
Tijdstip: 13.10 uur

5. Biatlon op topniveau

Sinds donderdag is het gemoderniseerde stadion van Hochfilzen het strijdtoneel van de beste biatleten ter wereld. Tot en met 19 februari kun je in het Oostenrijkse plaatsje genieten van het wereldkampioenschap biatlon. Zaterdag is de tien kilometer sprint bij de mannen, zondag staat in het teken van de achtervolging bij de vrouwen (10 km) en mannen (12,5 km). De Nederlandse Chardine Sloof zit tijdens dit toernooi in de selectie van Zweden.

Zender: Eurosport
Datum: Zaterdag 11 februari en zondag 12 februari
Tijdstip: 14.45 uur (za), 10. 30 uur (zo) en 14.45 uur (zo)

Facebook Comments