Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Zoals altijd ben je ook dit weekend niet voor je beeldbuis weg te slaan. Bureau Sport scande de televisiegids en omcirkelde een aantal sporten dat je echt niet mag missen. Van basketbal tot volleybal: allerlei sporten komen voorbij.

En als je nou wilt weten waar onze Frank en Erik én judoka Henk Grol naar kijken, dan hoor je dat hier!

En hier heb je alles nog even netjes op een rijtje:

1. De beste basketballers van de wereld

De Amerikanen kunnen dit weekend hun harten ophalen voor hét basketbalspektakel op eigen bodem. De NBA All-Stars nemen het tegen elkaar op in een strijd tussen oost en west. Team ‘oost’, bestaande uit o.a. Irving, DeRozan en James nemen het op tegen team ‘west’, waar o.a. Curry, Harden en Durant de kar zullen trekken. De wedstrijd werd verplaatst van de arena van de Charlotte Hornets naar de thuisbasis van de New Orleans Pelicans vanwege een rel rondom toiletwetgeving, waarbij vooral transgenders de dupe zouden zijn. Gelukkig kunnen wij deze wedstrijd gemakkelijk vanuit de luie bank bekijken.

Zender: Ziggo Sport Select
Datum: Zondag 19 februari
Tijdstip: 02:00

2. Smashen om de landelijke beker

De beker in het mannenvolleybal wordt zondag uitgereikt aan Dynamo uit Apeldoorn of Orion uit Doetinchem. In 2013 stonden de teams ook tegenover elkaar, toen kwam Orion als winnaar uit de bus. Dynamo is koploper in de eredivisie, maar Orion hijgt in de nek met slechts twee punten achterstand. De lange mannen uit het oosten hebben de rest van Nederland in dit toernooi achter zich gehouden, maar wie wint deze onderlinge strijd?

Zender: NPO 1 (en Nos.nl)
Datum: Zondag 19 februari
Tijdstip: 13:10

3. Krajicek’s finest

Vorig jaar ging de strijd om het ABN AMRO World Tennis Tournament tussen Kližan en Monfils, waarbij de Slowaak uiteindelijk aan het langste eind trok. Net als een jaar geleden waren er ook dit jaar een aantal grote namen die vlak voor aanvang Krajicek beteuterd achterlieten met de mededeling dat ze Rotterdam even oversloegen. Maar wie kroont zich zondag tot the best of the rest?

Zender: Ziggo Sport Select
Datum: Zondag 19 februari
Tijdstip: 15:30

4. Voetbal: Vitesse-Ajax

Ajax hoopt in het spoor van Feyenoord te kunnen blijven dit weekend, maar moet dit dan wel doen door te winnen bij Vitesse. In 2006 ging de winst echter naar Vitesse, tot groot genoegen van trainer Aad de Mos. Die zette destijds een huppeltje in met een souplesse waar menig 6de-groeper jaloers op zou zijn. Peter Bosz zal zondag hopen op een andere uitkomst.

Zender: Fox Sports 1
Datum: Zondag 19 februari
Tijdstip: 14:30

5. Skiën: WK (slalom)

Het WK Skiën komt zondag tot een slotstuk met de slalom voor mannen. In het winter-wonderlandschap van St. Moritz strijden de mannen in twee runs om de wereldtitel. Twee jaar geleden was het de Fransman Jean-Baptiste Grange die er met het goud vandoor ging, nu lijkt Marcel Hirscher op papier de beste kans te maken.

Zender: Eurosport
Datum: Zondag 19 februari
Tijdstip: vanaf 09:45

Facebook Comments