Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het wordt zaterdag een dag met zon en bewolking, gemiddeld een graad of 25. Lekker weer om iets te gaan doen natuurlijk, maar als we eerlijk zijn is het met dit sportweekend ook lekker om thuis op de bank te blijven. Een overzicht!

1. Tour de France – etappe 20 en 21

Eigenlijk kijken wij maar met één prangende vraag de laatste twee etappes van deze editie van de Tour de France. Kan Bauke Mollema opnieuw richting een podiumplaats rijden? Wij hopen van wel, al is het maar vanwege de tekst die Bauke in het filmpje hierboven uitspreekt tegen Frank: “Ik zit nu in mijn beste jaren”. Hup Bauke!

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 23 juli/zondag 24 juli
Tijd: 12:50u/13:50u

2. Dafne Schippers tijdens de Diamond League in Londen

Het is de laatste keer dat onze sprintkoningin Dafne Schippers een wedstrijd loopt voordat ze afreist naar Rio de Janeiro. De 100 meter slaat ze over, maar tijdens de Diamond League in Londen gaat ze wel de 200 meter lopen. Om 17:15u staat dat nummer zaterdag op het programma. Laten we hopen op een goede generale repetitie voor de Spelen!

Zender: Ziggo Sport (kanaal 14)
Datum: Zaterdag 23 juli
Tijd: Vanaf 16:00u

3. Michael van Gerwen tijdens de World Matchplay darts

Er staat dit weekend ook weer topdarts op het programma. Gisteren won onze trots Michael van Gerwen de kwartfinale van David Chisnall tijdens de World Matchplay. Zaterdagavond gaat ‘Mighty Mike’ het opnemen tegen Adrian ‘Jackpot’ Lewis en van die Engelsman win je niet zomaar. Mocht hij dat toch doen, dan komt hij zondagavond wederom in actie, dan in de finale!

Zender: RTL 7
Datum: Zaterdag 23 juli/zondag 24 juli
Tijd: Vanaf 20:00u/vanaf 20:00u

4. Finale EK onder 19

Voor Nederland liep het EK voor spelers onder 19 niet zo goed af. Al in de poulefase lagen we eruit. Maar toch staat er zondag een mooie finale op het programma. De talenten van Frankrijk treffen die van Italië. Misschien kunnen we vast wat potentiële wereldtoppertjes spotten.

Zender: Eurosport
Datum: Zondag 24 juli
Tijd: 20:30u

5. Max Verstappen tijdens de GP van Hongarije

Kan Max Verstappen voor de vierde keer op rij naar het podium rijden? Het zou wat zijn hè! Dit weekend staat de Grand Prix van Hongarije op het programma. Max zelf gaat er vol vertrouwen in. En als Max er vertrouwen in heeft, dan hebben wij dat natuurlijk ook!

Zender: Ziggo Sport (kanaal 14)
Datum: Zaterdag 23 juli/zondag 24 juli
Tijd: 14:00u/14:00u

En voor de liefhebbers: zondagavond is om 23:30u de herhaling van Bureau Rio te zien bij de VARA op NPO 3!

Facebook Comments