Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Er staan weer een partij prachtige sportevenementen op het programma. Zó mooi, dat het zowaar mogelijk is dat het zuiden van het land dit weekeinde héél even de carnavalspolonaise verlaat, om in te schakelen op de evenementen die Bureau Sport voor je op een rijtje heeft gezet.

1. Omloop Het Nieuwsblad

Hét startsein van het wielerseizoen in Europa. De zeventigste editie van de Omloop Het Nieuwsblad belooft een pittige te worden met het oog op de weersomstandigheden. De Belgen hebben goede papieren om een winnaar af te leveren. Vorig jaar zegevierde Greg van Avermaet eindelijk tot groot genoegen van de Vlamingen. Ook Tom Boonen zal nog wat van zichzelf willen laten zien voor hij zijn fiets aan de wilgen hangt na de voorjaarsklassiekers. De belangrijkste Nederlandse troeven zijn Lars Boom en Dylan Groenewegen, maar let ook op wereldkampioen Sagan!

Zender: Eén – Sporza
Datum: Zaterdag 25 februari
Tijdstip: 13:30

2. Sprinten in Canada

Zaterdag en zondag vinden de wereldkampioenschappen sprint plaats in Calgary. De allersnelste dames en heren op het ijs zullen hier om de wereldtitel strijden. Wij durven alvast in te schatten dat Erben Wennemars niet stil kan blijven zitten wanneer onze Nederlandse helden Kjeld, Jan, Ronald en Jorien aan de startstreep verschijnen.

Zender: NOS.nl en NPO3
Datum: Zaterdag 25 / Zondag 26 februari
Tijdstip: 20:00 / 20:30

3. De Topper in de Eredivisie: Feyenoord – PSV

Het is erop of eronder voor PSV zondag. De Kuip bleek dit seizoen een onneembare veste, de verdediging van Feyenoord staat als een huis. Bovendien hield Brad Jones de laatste vier duels de nul. PSV zal dus alles uit de kast moeten halen om in Rotterdam te scoren, anders haakt het team uit Eindhoven definitief af in de strijd om de titel.

Zender: Fox Sports 1
Datum: Zondag 26 februari
Tijdstip: 14:30

4. Skiathlon Mannen

Ter ere van het honderdjarig onafhankelijke bestaan van Finland worden de wereldkampioenschappen Noords skiën gehouden in Lahti. In deze tak van sport zit alleen de punt van de schoen vast aan de ski. Een peloton van V-bewegingen ploetert zich door de sneeuw naar de finish in de skiathlon. De conditiestrijd in de sneeuw is live te volgen via Eurosport.

Zender: Eurosport 1
Datum: Zaterdag 25 februari
Tijdstip: 13:15

5. NBA: Lakers – Spurs

Live basketbal op het hoogste niveau! De L.A. Lakers nemen het op tegen de San Antonio Spurs. Beide teams verloren hun laatste wedstrijd en met de Lakers in het bijzonder gaat het niet al te best, met als dieptepunt een reeks van acht verliespartijen op rij in december. Mocht het een spannende ontmoeting worden, dan zal coach Luke Walton hopen op een ontsnapping zoals die in de halve finale van de Western Conference in 2004.

Zender: Ziggo Sport Select
Datum: Zondag 26 februari
Tijdstip: 22:30

Facebook Comments