Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het weer is guur. Carnaval is voorbij. Trump is nog steeds president van Amerika. Kortom, het is wat allemaal. Gelukkig staat er genoeg moois op de sportkalender, zodat je je even af kan sluiten van de ellende en lekker op de bank kan genieten van de hoogtepunten die Bureau Sport je dit weekend aanraadt.

1. Europese atleten in actie

De Europese kampioenschappen indooratletiek beginnen vrijdag. Zonder Dafne Schippers, die zich volledig richt op het sprinten, én zonder Sifan Hassan die dit kampioenschap overslaat. Hassan en Schippers waren twee jaar geleden de gouden heldinnen voor Nederland tijdens het EK Indoor in Praag. Nu zullen andere Nederlandse atleten op moeten staan.

Zender: Eurosport
Datum: Zaterdag 4 maart / Zondag 5 maart
Tijdstip: 9:30 / 17:00

2. Start Parijs-Nice

Het wielerseizoen is weer begonnen! Zondag staat de start van Parijs-Nice op het programma. In de 75e editie van dit spektakel staan een aantal prachtige ritten gepland. Vorig jaar ging Geraint Thomas van Sky er met de winst vandoor, vlak voor Contador. Thomas is er dit jaar niet bij, dus Contador kan worden gezien als één van de favorieten. Maar ook Richie Porte en Ilnur Zakarin zouden iets kunnen betekenen in het eindklassement.

Zender: NOS.nl
Datum: Zondag 5 maart
Tijdstip: 15:20

3. Schaatsen: WK Allround

Het schaatsseizoen loopt op z’n einde, maar gelukkig is er dit weekend nog het WK Allround. Sven Kramer wil zijn titel verdedigen en heeft al laten zien dat hij goed kan pieken dit seizoen. Jan Blokhuizen zal ook laten zien dat hij, net als vorig jaar, een plek op het podium verdient, dit jaar verder komen dan zijn brons van vorig jaar? Bij de dames zal Ireen Wust hopen dat Martina Sábliková er niet weer met het goud vandoor gaat, zoals vaker in voorgaande jaren.

Zender: NPO1 en NOS.nl
Datum: Zaterdag 4 maart / Zondag 5 maart
Tijdstip: 13:10

4. Voetbal: Liverpool – Arsenal

Er staat weer een topper in de Premier League op het programma. Liverpool ontvangt Arsenal op Anfield in een wedstrijd die doorgaans gespekt is van goals, zo ook vorig jaar. Onlangs bekritiseerde Liverpool-legende en analist Jamie Carragher Leicester-speler Danny Simpson, die een gevat antwoord klaar had:


Het typeert de pijnlijke teloorgang van Liverpool, die elk jaar vanwege een slechte reeks wedstrijden af lijkt te haken voor de titelstrijd. Een eigenschap die ze delen met hun tegenstander van zaterdag: Arsenal.

Zender: ZiggoSport
Datum: Zaterdag 4 maart
Tijdstip: 18:30

5. Biatlon Estafette voor mannen

We kunnen nog even genieten van echte wintersport dit weekend en wel in Pyeong Chang, Zuid Korea. De biatlon-estafette is, als je er goed over nadenkt, het meest complete wintersportevenement dat je maar kan bedenken. Het is een uitputtingsslag, waarbij ook nog eens precisie gevraagd wordt. Daarnaast bevat het ook nog een teamaspect. Dus zet je vizier op scherp en begin je zondag met de biatlon-estafette.

Zender: Eurosport 1
Datum: Zondag 5 maart
Tijdstip: 11:30

Facebook Comments