Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het is weer raak dit weekend. Mooie voetbalwedstrijden, geploeter op wielrenfietsen en snelheidsmaniakken op het ijs! Er kunnen belangrijke veranderingen plaatsvinden in de eredivisie, maar er zijn nog meer hoogtepunten. Bureau Sport loopt ook dit weekend weer de sportevenementen met je langs.

1. Wielrennen – Tirreno-Adriatico

Zaterdag begint de koninginnenrit van de Tirreno-Adriatico van 2017. De laatste Nederlandse winnaar was Thomas Dekker, die tegenwoordig bestsellers verkoopt. Hij won de rit in 2006. De fietsende helden moeten een loodzwaar parcours afleggen met finish bergop. Greg van Avermaet won de wedstrijd vorig jaar, hij bleef in het eindklassement Pater Sagan één seconde voor. Destijds werd de koninginnenrit vanwege sneeuw afgelast.

Zender: Eurosport 2
Datum: Zaterdag 11 maart
Tijdstip: 13:45

2. WK supersnel kleine rondjes rijden op het ijs!

Het WK Shorttrack wordt dit weekend gehouden in Ahoy. En wij hebben Sjinkie. Knecht werd al eens wereldkampioen in 2015, wat hem toen de titel Sportman van het jaar opleverde. Hij zal tot op het bot gemotiveerd zijn om in eigen land opnieuw te schitteren.

Zender: NPO 1 en NOS.nl
Datum: Zondag 12 maart
Tijdstip: 14:30

3. De titel op losse schroeven?

Feyenoord verloor afgelopen week verrassend bij Sparta. Velt de kampioenkoorts de ploeg van trainer Van Bronckhorst? Kan Feyenoord de voorsprong op Ajax vasthouden deze week, of heeft Ajax het straks in eigen hand? De tegenstander van Feyenoord, AZ, heeft genoeg te bewijzen zondag. Sinds de ploeg met 11-2 in het hoekje is gezet door Olympique Lyonnais is het team van Van den Brom niet meer dezelfde. Vorig jaar won Feyenoord met 3-1, met een hattrick voor Kuijt. De vorige twee wedstrijden zat hij juist op de bank.

Zender: FOX Sports 1
Datum: Zondag 12 maart
Tijdstip: 14:30

4. The Old Firm

Met Van Bronckhorst is de link naar Schotland snel gemaakt. Zaterdag staat The Old Firm op het programma. De vorige editie van deze wedstrijd was speciaal. In september van vorig jaar stonden de oude rivalen voor het eerst in vijf jaar weer tegenover elkaar in competitieverband. Celtic hield toen stevig huis door Rangers F.C. met 5-1 naar de andere kant van Glasgow te sturen. Moussa Dembélé was matchwinner met een zogenoemde ‘perfect hattrick’.

Zender: ZiggoSport Select
Datum: Zaterdag 11 maart
Tijdstip: 13:00

5. Indoor Brabant

In de Brabanthallen wordt dit weekend de wereldbekerwedstrijd dressuur gehouden. Op zondag gaan de ruiters even stevig in het zadel zitten voor de Grand Prix Springen. Een internationaal gezelschap strijdt dan in ‘s-Hertogenbosch.

Zender: NOS.nl
Datum: Zondag 12 maart
Tijdstip: 15:30

Facebook Comments