Vijf redenen waarom jij dit weekend achter de tv zit

Wij van Bureau Sport hopen dat de storm van afgelopen donderdag niet teveel schade heeft aangericht zodat je met een gerust hart naar al het moois op tv kunt kijken. Er zijn namelijk weer fantastische dingen te zien. Na lang wachten is er eindelijk weer Eredivisievoetbal, de eerste wielerronde van het seizoen wordt afgesloten en de schansspringers vliegen net iets verder dan normaal. Heerlijk!!

1. Ajax – Feyenoord

Na lang, lang, ontzettend lang wachten is eindelijk het Eredivisievoetbal ontwaakt uit haar winterslaap. Zondag worden we meteen getrakteerd op de prachtige klassieker. Ajax neemt het thuis op tegen Feyenoord. Beide clubs hebben niet stil gezeten deze winter. De club uit Amsterdam heeft er met de Argentijn Tagliafico een nieuwe verdediger bij en bij de Rotterdammers kan ieder moment Robin van Persie binnenlopen. Het belooft een kraker van jewelste te worden aangezien beide ploegen moeten winnen om PSV niet uit het oog te verliezen.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. De laatste Dakar-etappe

Aan alles komt een eind, dus helaas ook aan de zwaarste rally ter wereld. Wij begrijpen best dat de coureurs er genoeg van hebben maar wat ons betreft mocht het nog wel een weekje langer doorgaan. Zaterdagavond is op RTL7 een samenvatting te zien van de laatste etappe. Op dit moment leidt Matthias Walkner het klassement bij de motoren met een voorsprong van ruim een halfuur. Bij de vrachtwagens is het nog ongelofelijk spannend. Het verschil tussen de nummer één en twee van het klassement is na de twaalfde etappe maar één seconde. Bij de auto’s heeft Carlos Sainz een comfortabel voorsprong van een kleine drie kwartier. Voor de Nederlander Bernard ten Brinke, die deze editie als eerste Nederlander ooit een etappe wist te winnen, is het nog altijd mogelijk om het podium te halen. Hij staat tien minuten achter de nummer drie Nasser Al-Attiyah.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Wereldbeker veldrijden Nommay

Zoals bijna elk weekend in de wintermaanden wordt er ook deze keer weer door de modder gefietst. In het Franse Nommay Pays de Montbéliard gaat zondag de voorlaatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen van start. Natuurlijk zal er weer een bikkelharde strijd losbarsten tussen de kakelverse Nederlands kampioen Mathieu van der Poel en de Belgisch kampioen Wout van Aert. Maar misschien zou het ondertussen ook wel een keer verfrissend zijn als iemand anders zich met de overwinning gaat bemoeien…

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. De laatste etappe van de Tour Down Under

Na drie maanden wachten is eindelijk het nieuwe wielerjaar begonnen. Ook al vinden sommige dat daar pas over gesproken kan worden op de dag dat Omloop het Nieuwsblad van start gaat. Mocht je vrijdagavond tot in de vroege uurtjes op pad gaan dan wacht bij thuiskomst een heerlijk toetje op je, namelijk de laatste etappe van de Tour Down Under. Traditioneel wordt de ronde afgesloten met een vlakke rit van en naar Adelaide. De 90 kilometer tellende etappe zal hoogstwaarschijnlijk eindigen in een massasprint.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. WK Skivliegen in Oberstdorf

Zondag wordt voor de zesde keer de wereldkampioenschappen skivliegen in het Duitse plaatsje Oberstdorf georganiseerd. Skivliegen is een extreme vorm van schansspringen. Door gebruik te maken van een grotere schans wordt er een veel hogere snelheid behaald. Gevolg hiervan is natuurlijk dat de atleten veel verder kunnen vliegen. Sprongen boven de 200 meter zijn daarom de normaalste zaak van de wereld. Twee jaar geleden won de Sloveen Prevc. Wij zijn erg benieuwd welke waaghals dit keer met de overwinning naar huis gaat.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Tot slot, mocht je afgelopen donderdag de derde aflevering van Bureau Korea hebben gemist dan kan je deze hier terugkijken!

Facebook Comments