Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Dit weekend zal het voor de sportliefhebbers toch even slikken zijn, want de Winterspelen komen tot een einde. Met dat gegeven komt het besef dat er weer vier jaar gewacht moet worden op de magie die de afgelopen twee weken met zich mee brachten. Wij weten ook wel dat de mooiste medailles waarschijnlijk al behaald zijn, maar er valt nog veel te genieten en daarom pikken wij er nog een paar prachtaffiches uit om voor klaar te zitten.

1. Massastart schaatsen mannen en vrouwen

Het nieuwste onderdeel op de Olympische Spelen, mét medaillekansen voor Nederlanders! Natuurlijk, op het ijs is het Hollandse oranje al twee weken dominant, dus dat is geen verrassing. De massastart voor de vrouwen en mannen. Een spannend onderdeel, want er kan veel gebeuren tijdens de race. Bij de dames is Irene Schouten grote kanshebber, want ze werd in 2015 al wereldkampioene. In Pyeongchang heeft ze alle tijd gehad om te trainen, zonder zich bezig te houden met de tulpen, dus daarmee lijkt de weg vrij om een medaille te pakken!

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Galaonderdeel kunstschaatsen

Het slotstuk van de pracht en praal in het kunstschaatsen is het galaonderdeel waarbij alle nummers één, twee en drie normaal gesproken nogmaals laten zien wat zij kunnen. Het is geen medailleonderdeel, maar puur show. Laat dat nou net passen het afsluitende weekend van de Spelen. Zonder druk, enkel voor het genot nog een keer de mooiste en beste kunstrijders in actie zien.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. IJshockeyfinale mannen Duitsland-OAR

Toegegeven, het IJshockey is natuurlijk net even anders dan bij de voorgaande vijf Spelen, waarbij de spelers van de grootste competitie wel meededen. De NHL is niet stilgelegd, dus veel sterspelers ontbreken. Desalniettemin is de ijshockeyfinale wel iets om naar uit te kijken, want het is een prachtig affiche. Te hopen is op een zelfde thriller als in 2010, toen het ging tussen Canada en de Verenigde Staten. De hoofdrolspelers zijn in ieder geval anders. Duitsland heeft met een stunt de finale bereikt. Zij versloegen favoriet Canada. De Russen, waarbij het team bestaat uit spelers van de beste clubs uit de sterke nationale competitie, bereikten de finale door Tsjechië te verslaan. Daarmee zijn zij favoriet, maar heeft Duitsland dus al bewezen te kunnen stunten.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Omloop Het Nieuwsblad

Op de Belgische kasseien wordt Omloop Het Nieuwsblad gereden en dat betekent spektakel. Nog voordat de Spelen voorbij zijn, is dit een aftrap richting het zomerseizoen. Titelverdediger Greg van Avermaet is de grote favoriet, ook al is er deze ronde een geheel nieuw parcours waar de rijders zich zullen gaan bewijzen. Waterkoude temperaturen tijdens de koers zullen ervoor zorgen dat het een zware ronde zal worden, maar daar heb je al tv-kijker geen last van, maar profijt misschien wel. Na het olympische geweld een prettig vervolg van de sportzaterdag.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Finale League Cup

De taditioneel eerste voetbalfinale in Engeland, tussen twee grootmachten wordt een doelpuntrijke prachtpot. Althans, als we de statistieken mogen geloven. Acht van de tien laatste wedstrijden scoorden de ploegen allebei. Arsenal is de laatste jaren vooral in bekertoernooien succesvol, al liggen ze in het huidige seizoen al uit de FA Cup en in de competitie is het gat met nummer 1 Manchester City dertig punten, dus dit is de enige kans op nationaal succes. Kunnen ze het de topploeg van Pep Guardiola lastig maken en de beker pakken?

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments