Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het weekend zit bomvol! En dat is maar goed ook, want na de Olympische Spelen is de sport weer schaarser doordeweeks, maar in het weekend is het nu dubbel zo vol! Er zijn namelijk drie WK’s aan de gang en dat is dus koren op de molen van de sportliefhebber. Een overzicht, dat door de keuzemogelijkheden slechts een kleine greep is uit het aanbod, dat het kijken waard is!

1. WK Sprint met schaatstoppers in China

Oké, de Olympische Spelen zijn dan wel voorbij, toch hoeven we nog geen afscheid te nemen van schaatsspanning. De snelste mannen en vrouwen van TeamNL komen in actie op de ijsbaan in Changchun. De namen van Olympisch kampioenen Kjeld Nuis (1.000 en 1.500 meter) en Jorien ter Mors (1.000 meter) springen er het meest uit. Aan de andere kant zijn Kai Verbij en Ronald Mulder getergd. Zij namen geen medailles mee en krijgen nu de kans te laten zien meer in hun mars te hebben dan plekken buiten het podium.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2.WK Baanwielrennen in eigen land

Onder andere Elis Ligtlee, Matthijs Büchli, Kirsten Wild en Amy Pieters komen in actie in Apeldoorn bij het WK Baanwielrennen. Niet zonder succes, want er zijn al medailles in Nederlandse handen gevallen. De teamsprinters en Kirsten Wild mochten de hoogste podiumplaats al beklimmen op woensdag. Olympisch kampioene Elis Ligtlee plaatste zich slechts voor één onderdeel, de 500 meter tijdrit. Een vormcrisis ombuigen in eigen land is het doel en dat kan ze zaterdagavond bewerkstelligen.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. WK Atletiek in Birmingham

Dafne Schippers kwam op vrijdag al in actie, op zaterdag hebben ‘we’ ook weer kansen. Tijdens het WK Atletiek in Birmingham zijn er op verschillende onderdelen Nederlandse afvaardigingen en daar is Sifan Hassan er ook één van. Zij is de Nederlandse recordhouder op de 1.500 en 3.000 meter en die afstanden loopt zij tijdens dit WK allebei. De 3.000 meter heeft zij afgesloten met een prachtige zilveren medaille. Zaterdagavond staat de 1.500 meter op de rol en nadat zij de finale gelopen heeft kan er daarna nog gekeken worden naar een andere Nederlandse. Eefje Boons sluit, als ze zich plaatst voor de finale, de zaterdag af op de 60 meter hordelopen.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Spaanse voetbaltopper Barcelona – Atletico Madrid

De competitie in Spanje leek al een tijd zijn spanning verloren met een soeverein Barcelona. Toch is het gat de afgelopen weken teruggelopen naar vijf punten met nummer twee Atletico Madrid. De Catalanen kunnen zichzelf dus een goede dienst bewijzen door van de Madrilenen te winnen. Mocht dat lukken, dan kan de ploeg van coach Diego Simeone de titelaspiraties voorlopig even parkeren en heeft Barcelona weer een riante voorsprong. Toch is het met de huidige vorm van Atletico Madrid niet ondenkbaar dat de spanning in La Liga weer helemaal terug is na zondagmiddag. De liefhebbers weten: dit affiche is er eentje om voor te gaan zitten op zondagmiddag. Tevens kun je op dezelfde zender nog even verder genieten van een ander mooi affiche, in de Premier League: Manchester City ontvangt Chelsea.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Badr Hari vecht tegen Hesdy Gerges

Tot slot wijzen we je graag op de titanenstrijd die plaats vindt in Ahoy op zaterdagavond. Badr Hari keert voor het eerst terug in de ring na het verloren gevecht tegen Rico Verhoeven van eind 2016. Nu staat hij tegenover Hesdy Gerges, met wie hij al eerder de degens heeft gekruist. Toen trapte Hari hem tegen het hoofd, terwijl Gerges op de grond lag. Laatstgenoemde wil die rekening vereffenen en zijn opponent wil iedereen laten zien dat hij nog altijd de sterkste is.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments