Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het laatste langebaanschaatsweekend van het jaar. Dat wordt met medaillekansen voor Nederlanders afgesloten en er gebeurt meer op het ijs. Ook de shorttrackers zitten in de eindfase van hun seizoen en krijgen de kans om WK succes te boeken in Montreal. Daarnaast is er nog genoeg om de tijd verder mee op te vullen, dus er valt weer genoeg te genieten op deze koude weekenddagen.

1. WK Shorttrack met Schulting & Knegt

Het WK Shorttrack in Montreal is gisteren al begonnen en duurt tot en met zondag. In actie komen onder andere Olympische medaillewinnaars Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting en Yara van Kerkhof. Knegt zal zich willen revancheren na de Spelen. Van Kerkhof en met name Schulting is, op de roze wolk van het Olympisch succes, in vorm om weer een prestatie van formaat neer te zetten. Daarbij komt dat het succes van het WK van 2017, waar Knegt in eigen land werkelijk de show steelde. De hoop is dat hij dat kunstje, ditmaal in Montreal, kan herhalen en zo de ietwat tegenvallende Spelen achter zich kan laten.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

Wereldbekerfinale schaatsen Minsk

De wereldbekerfinale is de afsluiter van schaatsseizoen en dat vindt plaats in Wit-Rusland. De twee grootste Nederlanders zijn afwezig, Wüst en Kramer hebben het toernooi aan zich voorbij laten gaan. Wel gaan onder andere Kjeld Nuis, Ronald Mulder, Kai Verbij en Dai Dai Ntab naar Wit-Rusland. Voor Ntab nog een kans om goed te presteren, want door het mislopen van de Olympische Spelen zal het voor hem een opsteker zijn het seizoen succesvol af te sluiten. Voor de andere mannen staan podiumplaatsen in het eindklassement op het spel op de sprintafstanden. Voor de Nederlandse vrouwen staat Marrit Leenstra er het beste voor. Het kan wederom een weekend vol Nederlandse medailles worden, wat dat betreft is het na dit weekend voorlopig echt even gedaan met de Nederlandse medailleregen die ondertussen al weken aanhoudt.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. MXGP in Valkenswaard

Terug in eigen land brullen de motoren loeihard dit weekend in Valkenswaard. Daar is zondag de Motorcross MXGP. Het is de tweede wedstrijd van het seizoen en Nederlander Jeffrey Herlings wordt getipt als kanshebber. Hij werd 4 maart in Argentinië de winnaar na een titanengevecht met de Italiaan Tony Cairoli. Zijn ambitie is een overwinning boeken in het thuisland, maar door de weersomstandigheden zal dat een helse opgave worden. Een bevroren baan is voor de motoren allesbehalve ideaal terrein, maar brengt voor de kijker extra spektakel met zich mee. Hoe zullen de piloten hun motoren in bedwang houden in Valkenswaard?

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Paralympische Spelen: skislalom

Het is een ongelooflijk mooi evenement, maar krijgt niet altijd de aandacht die het verdiend. Dit slotweekend raden wij desalniettemin wel aan klaar te gaan zitten voor de afsluitende afdalingen van het Paralympische skiën. Het succes van de gouden Bibian Mentel, die twee keer de beste bleek afgelopen week, en al eerder gewonnen eremetaal door de Nederlandse skiërs zou een opmars kunnen zijn naar prachtig slotakkoord. Linda van Impelen pakte al een zilveren medaille op de reuzenslalom en krijgt in de slalom een laatste kans om voor een podiumplek te gaan.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Finale ATP-toernooi Indian Wells

Het lukte Roger Federer van donderdag op vrijdag al de halve finale van Indian Wells te bereiken door de Zuid-Koreaan Hyeon Chung te verslaan. Dat was zijn zestiende zege op rij in dit kalenderjaar. Nu wacht Borna Coric als laatste horde voor de finale. Gezien de huidige vorm van de Zwitser en het resterende deelnemersveld is hij torenhoog favoriet. Voor Federer staat het steviger in handen nemen van de nummer 1 positie op de wereldranglijst op het spel, en als bijkomstigheid strijkt de winnaar ook het prijzengeld van ruim één miljoen euro op.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments