Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Er staat weer veel moois voor de deur van dit sportweekend. Nieuwe seizoenen staan op het punt van beginnen en door de interlandbreak hebben we even rust van het voetbalgeweld. Ons vizier kunnen we dus richten op mooie evenementen. We werpen dit weekend een blik op de weg, maar natuurlijk ook in de zaal en op het circuit, al dan niet in de modder.

1. WK Halve Marathon in Valencia

In Valencia wordt er hardgelopen onder de Spaanse zon. Het wereldkampioenschap van de Halve Marathon. Normaal gesproken het podium voor Nederlands Kampioen Michel Butter. De loper uit Castricum mag de aankomende vier weken niet lopen, dus een akelige tegenvaller voor hem. Hij staat niet aan de start zaterdag. Wel loopt tweevoudig titelverdediger Geoffrey Kamworor uit Kenia mee en hij zal op de huid gezeten worden door landgenoten en met name andere Afrikaanse lopers. De halve marathon levert het nodige op, weliswaar in schril contrast met vele andere sporten, maar toch even een greep uit de prijzenpot. De winnaar verdient in ieder geval 30.000 dollar en mocht deze een wereldrecord lopen, dan komt daar 50.000 euro bij. De nummer twee mag 15.000 dollar bijschrijven en de nummer drie 10.000.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

Formule 1 terug van weggeweest

De zaterdag barst dit weekend alles behalve uit z’n voegen van bijzondere sporten, maar des te voller is de zondag. De dag begint vroeg en direct met hetgeen waar de afgelopen dagen onophoudelijk over is gesproken: de Formule 1. Max Verstappen staat aan de start van de GP van Australië, de eerste van het seizoen. Op vrijdag reed hij zijn vrije trainingen naar tevredenheid en zaterdagochtend was het de laatste training met aansluitend de kwalificatie. De opmars belooft een goede eerste GP van het seizoen en is voor de sportliefhebber een uitstekend startschot voor de rest van de sportzondag.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Wielergeweld in België: Gent – Wevelgem

Hij moest afgelopen weekend toekijken hoe Milaan – San Remo gewonnen werd door de Italiaan Nibali, maar zondag mag hij zelf weer op de pedalen staan. Dylan Groenewegen had een droomstart van het wielerseizoen en krijgt in België weer een kans om te laten zien dat hij in topvorm verkeert. Gent – Wevelgem wordt voor de tachtigste keer verreden. Groenewegen zal voldoende concurrentie hebben, onder andere van de Belg Greg van Avermaet. Hij is de titelverdediger. Toch zal Dylan de afgelopen week weer een aantal keer achter de brommer van zijn vader gefietst hebben om die explosieve eindsprint ook nu weer met volle overgave in te zetten en hopelijk met winst tot gevolg.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Handbaldames in eigen land op jacht naar EK-ticket

De tv kan dit weekend ook weer aan voor balsport. De handbalvrouwen spelen een EK kwalificatiewedstrijd tegen Hongarije. In een uitverkochte hal in Eindhoven speelt Oranje tegen de Hongaren. Donderdagvond speelden ze al tegen elkaar. Toen wonnen de Nederlandse dames nipt met 19-18. Als er opnieuw gewonnen wordt, dan hebben de handbalvrouwen zich definitief geplaatst voor het EK.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Jeffrey Herlings weer in actie

Jeffrey Herlings gaat voor zijn derde MXGP zege op rij. In Valencia gaat hij de strijd weer aan met zijn Italiaanse teamgenoot Cairoli. De Nederlander is uit de startblokken geschoten in de eerste twee GP’s en heeft laten zien dat de favorietenrol hem past. Als jager op de wereldtitel heeft hij zondagmiddag dus de derde horde en gezien zijn vorm lijkt daar wederom een mooi resultaat in het verschiet te liggen. Eerste manche 14:00, tweede 17:00.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments