Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het paasweekend heeft naast familieverplichtingen en uitgebreide ontbijt- en lunchgelegenheden weer veel in petto voor de sportliefhebber. Hockey in eigen land, de kasseien in Vlaanderen, Amerikaans sportgeweld en een clash in Duitsland vullen het weekend tot de nok.

1.Euro Hockey League met Nederlandse inbreng

Vrijdagmiddag en zaterdagmiddag zijn Nederlandse clubs aan de beurt om in de achtste finales van de Euro Hockey League te spelen. Zaterdag speelt Rotterdam tegen Mannheimer FC en later op de dag Bloemendaal tegen Dragons. Er is sprake van nieuwe puntentelling in dit toernooi, zo wordt er vanaf de eerste rondes in oktober geëxperimenteerd met regels die de hockeywereld verdelen. Een velddoelpunt telt dubbel en een doelpunt uit een strafbal telt ook voor twee tenzij deze volgt op een strafcorner, dan is het net als een goal uit een strafcorner zelf, gewoon één. Coaches zijn niet blij met deze telling, maar de voorzitter van EHL vindt het vanzelfsprekend een vooruitgang. Uitslagen kunnen bizar hoog oplopen en het spel wordt er volgens de voorzitter aantrekkelijker van. Dit weekend is er opnieuw kans dat te beoordelen en wellicht zelfs meerdere keren met een Nederlands tintje. Als een club uit eigen land wint, dan spelen zij op zondag of maandag de kwartfinale.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

MLB terug in het weekend

Het Amerikaanse honkbalseizoen is afgetrapt. De MLB heeft de eerste wedstrijden gehad en dit weekend staat wederom een hele rits aan clashes in ’s werelds grootste honkbalcompetitie op het programma. Er zijn zeven Nederlanders actief bij verschillende grote clubs. Dit weekend spelen zij speelronde twee van de in totaal 162 af te werken speelrondes. Zaterdagavond zien we de korte stop Didi Gregorius van de New York Yankees in actie tegen de Toronto Blue Jays en zondag speelt Xander Bogaerts met de Boston Red Sox tegen en bij de Tampa Bay Rays.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Duitse topper: Bayern München – Borussia Dortmund

In het weekend staan de topclubs tegenover elkaar die de laatste jaren veelvuldig met z’n tweeën vochten om de prijzen. Hoewel het Bayern München van Arjen Robben de titel al kan ruiken, is er voor Dortmund nog veel om voor te vechten. Op dit moment staan zij op een redelijke derde plek, achter aartsvijand Schalke 04. Hen passeren en de garantie op directe plaatsing voor de Champions League staat op dit moment nog op het spel, want het gat met de achtervolgers is niet groot. Daarom zal het ondanks de zeventien (!) punten voorsprong van Bayern op de nummer twee ontzettend spannend worden. De belangen zijn namelijk groot. Wanneer Schalke punten laat liggen, kan Bayern bij winst de titel aanstaande zaterdag al op hun naam schrijven. Dortmund zal er dus alles aan doen om dat feestje nog even uit te stellen.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Ronde van Vlaanderen

De renners moeten dit weekend de kasseien en heuvels in België trotseren. De ronde wordt traditioneel in het eerste weekend van april verreden, dus dit jaar kan na het paasontbijt worden gekeken naar Vlaanderens Mooiste. De voorjaarsklassieker kent onder de favorieten onder andere Niki ‘gaan met die banaan’ Terpstra. Een mooie gelegenheid om opnieuw met een songtekst de Belgische pers te woord te staan wanneer hij winnend over de streep weet te komen. Terpstra werd vorig jaar derde, achter Van Avermaet en winnaar Gilbert.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. NBA Basketbal: San Antonio Spurs – Houston Rockets

Op zondagavond is er opnieuw Amerikaans spektakel te zien. De leider in het klassement van de Western Conference en de in bloedvorm stekende Rockets staan er fantastisch voor. In de laatste 26 wedstrijden verloren zij slechts één keer en op dit moment zijn ze bezig een nieuw clubrecord te vestigen van een recordaantal zeges in één seizoen. De man om in de gaten te houden is James Harden. Hij scoort al vijf seizoenen de meeste punten in de NBA en is daarmee hard op weg om zich te voegen bij een illuster rijtje grote spelers, maar in zijn prijzenkast ontbreekt het aan titels. Daarom zal het voor hem een kroon op het werk zijn om met zijn teamgenoten aan het eind van dit seizoen de NBA titel te pakken. Voor het zover is staat er op zondag de ontmoeting met de San Antonio Spurs op het programma.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments