Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het is wederom een bomvol weekend met spannende clashes en finales. Natuurlijk, het is het weekend waarin Niki Terpstra Parijs-Roubaix op zijn naam zal gaan schrijven. Naast dat hoogtepunt zijn er nog vijf redenen waarom de tv aan gaat!

1. Finale Korfbal League

Fortuna speelt tegen TOP de finale van de Korfbal League in een, bijna uitverkochte, Ziggo Dome. TOP is favoriet, zij werden de afgelopen 2 jaar kampioen. Fortuna is de verrassing, zij wonnen door middel van een golden goal van PKC en plaatsten zich zo voor de finale. Onder toeziend oog van 10.000 fans zal er in een geweldige sfeer worden gestreden voor de titel.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. AZ-PSV

De Eredivisie heeft qua spanning een overwinning van AZ nodig. Mocht PSV aan het langste eind trekken in Alkmaar dan kan de voorbereiding voor een kampioensfeest wel beginnen. Mocht Ajax zich dan verslikken in Heracles dan heeft PSV een week later aan een gelijkspel genoeg in het onderlinge duel tussen de nummer 1 en 2 voor het kampioenschap. Als beide ploegen winnen dit weekend, dan kan PSV bij winst tegen Ajax volgende week de schaal omhoog houden.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Marathon van Rotterdam

In de havenstad wordt zondag weer de marathon gelopen door duizenden mensen. Het spektakel start aan de voet van de Erasmusbrug en eindigt op de Coolsingel. De Haagse atleet Khalid Choukoud is de Nederlander die wellicht wat kan laten zien. Ook het internationale veld trekt weer naar Zuid-Holland. Onder andere de winnaar van 2015, Ethiopiër Abera Kuma, zal weer aan de start staan.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Formule 1 in Bahrein

Zondagmiddag rijdt Max Verstappen voor de tweede keer dit jaar in de Formule 1. Na de GP van Melbourne heeft hij een week vrijaf genomen in Australië en met die ontspanning in zijn lichaam werkt hij nu toe naar de volgende GP, waar meer spanning in zal zitten. In Bahrein wordt, zo wordt de toeschouwer beloofd, zit meer spektakel. Inhalen behoort gewoon weer tot de mogelijkheden, dus zal er als tv-kijker weer echt spektakel zijn om voor te gaan zitten. Om 17:10 start zondag de GP. Op vrijdag en zaterdag zijn vanzelfsprekend weer de trainingen en de kwalificatie.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. MotoGP in Argentinië

Na de formule 1 is er op zondagavond nog meer racegeweld. De tweede race van het seizoen wordt verreden in Argentinië. In Qatar werd het seizoen afgetrapt en dat resulteerde in een spannende GP met een podium dat bestond uit Dovizioso, Marquez en Rossi. De winnaar van Qatar, Andrea Dovizioso, is met zijn Ducati geen favoriet, zo wordt voorspeld. Vorig jaar ging hij nog onderuit door toedoen van Aleix Espargaro. Het circuit staat in ieder geval garant voor het nodige spektakel en dit weekend is het de vijfde keer dat het MotoGP circus daar neerstrijkt.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Facebook Comments