Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Dit weekend vallen er beslissingen, worden er gaten geslagen en gedicht en zien we in eigen land mooie evenementen met een vol deelnemersveld. Reden genoeg dus weer om van de sport te genieten en het eventuele mooie weer te laten voor wat het is. Hoewel, we concentreren ons dit weekend met name op de zondag, dus voel je vrij om op de zaterdag wat zon mee te pakken.

1. SwimCup in Eindhoven

Wat ons wel het hele weekend bezighoudt is de SwimCup in Eindhoven. Daar staat de internationale zwemtop op de startblokken om te strijden voor de winst. Het is een week na het driedaagse toernooi in Den Haag. Daar won Kromowidjojo de 100 meter vrij bij de vrouwen en Kyle Stolk op dezelfde afstand bij de mannen. Ook dit weekend zijn namen als Ferry Weertman en wereldkampioen Jesse Puts aanwezig. Jesse Puts is de Nederlands recordhouder op de 50 meter, zowel op de kortebaan als de langebaan. Reden genoeg om hem in Eindhoven in de gaten te houden, want hij heeft al meerdere malen bewezen eraan te komen, nu is het voor hem zaak om te blijven.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Formule 1: GP van China

Max Verstappen heeft de eerste twee GP’s niet kunnen overtuigen en moet zich nu bewijzen in China. Na de ‘Dickhead’ heisa en het uitvallen in Bahrein zal hij gebrand zijn nu weer door sportieve prestaties de headlines te halen. De eerste vrije trainingen zitten er op moment van schrijven op en Verstappen sloot deze als vijfde af. De hoop op een resultaat is zeker aanwezig, want Verstappen zegt wederom dat zijn auto goed is voor de race en hij wist zich daar vorig jaar in één ronde van P16 naar P7 te manoeuvreren. Het is de vraag of zijn team de mooie woorden over de staat van zijn bolide nu wel kunnen waarmaken, want aan Max zelf zal het wat inhalen betreft niet liggen. Zondagochtend vroeg, om 08:10 start de derde GP van het jaar.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Amstel Gold Race

Dit weekend is het zuiden van het land weer het decor voor één van de mooiste wielerwedstrijden van het jaar. In Maastricht start zondagochtend de grootste Nederlandse koers met 25 ploegen die zich ieder met zeven renners in de strijd mengen. Doordat het circuit vorig jaar op de schop ging hebben aanvallers meer kans op een zege. De smalle wegen zorgen ervoor dat het belangrijk is van voren te zitten in de finale. Philippe Gilbert is een grote favoriet. Hij won in 2010, 2011, 2014 en 2017. Nog één zege en hij evenaart recordhouder Jan Raas, alias Amstel Gold Raas, met vijf eindzeges.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Beslissing Eredivisie: PSV – Ajax

Het is de vraag of de titelstrijd na zondag helemaal beslist is of toch nog een klein beetje open komt te liggen. PSV kan Ajax vernederen en daarmee het publiek een plezier doen. In eigen huis de titel pakken tegen de directe concurrent en grootste rivaal zal voor de Eindhovenaren het absolute droomscenario zijn. Als PSV verliest bestaat namelijk de kans dat zij op woensdagavond, uit tegen Roda, kampioen worden. Voor Ajax staat de eigen eer op het spel. Kampioen worden zal bij de Ajacieden inmiddels ook uit het hoofd gezet zijn, maar een verlies met als gevolg zien hoe de schaal aan PSV uitgereikt zal worden zal motivatie genoeg zijn om alles te geven voor een overwinning. Ingrediënten dus waar je graag voor gaat zitten en dat raden wij dan ook van harte aan.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. MXGP strijkt neer in Portugal

Jeffrey Herlings is na vier racedagen de leider in het klassement en zondag staat hij aan de start in Portugal. Zijn kwalificatie begon vrijdag niet helemaal naar wens, tijdens de eerste kwalificatieronde kwam hij als zesde over de finish. Toch is hij de man in vorm, want hij schreef drie van de vier wedstrijddagen op zijn naam en alleen in Spanje moest hij zijn meerdere erkennen in directe concurrent én teamgenoot: de Italiaan Antonio Cairoli. De andere Nederlander die achter deze twee zijn best doet naar het podium te rijden is Glenn Coldenhoff. Hij is bezig aan zijn vierde seizoen in de MXGP en staat momenteel op een zesde plaats in het klassement.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Facebook Comments