Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Een mooi en divers sportweekend staat op het punt van beginnen. Met een bekerkraker in eigen land en landgenoten die over de grens voor de prijzen gaan. Daar komen nog prachtige buitenlandse duels bij, zowel op het circuit als op het veld. Hiermee zit ons sportweekend weer tot de nok toe gevuld met onze vijf suggesties.

1. Golf in Marokko: Trophee Hassan II

Er wordt gegolfd in Marokko. Joost Luiten staat daar dit weekend op de baan. Hij speelt voor het eerst sinds zijn polsblessure. Die kwetsuur aan zijn pols heeft hem een maand aan de kant gehouden, maar nu is alles weer de oude. Hij zal hard moeten werken om de top van het klassement te halen. Na de eerste dag staat hij level par, waarmee hij de twintigste plaats bezet na de eerste 18 holes. Hij ligt vier slagen achter op de koploper: Engelsman Olivier Fischer. De Trophée Hassan ll duurt nog tot en met zondag.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. NBA Play-Offs: Philadelphia 76’ers – Miami Heat

Een duel op het scherpst van de snede. De NBA Play-Offs gingen vorig weekend van start en inmiddels is de derde speelronde in volle gang. De Philadelphia 76’ers en Miami Heat werden van tevoren al aangemerkt als tegenstanders die het elkaar extreem lastig zouden maken. Dat blijkt, want de tussenstand is 1-1. Grote kans dat deze twee teams de volle zeven wedstrijden nodig zullen hebben om tot een beslissing te komen. Met name het team van de ‘Sixers’ is bijzonder. Voor de Play-Offs wonnen ze 16 duels op rij en dat met een groep jonge spelers, waaronder de verwachte ‘Rookie of the year’: Ben Simmons. Houd hem dus in de gaten.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Luik-Bastenaken-Luik

Als wielerliefhebber kun je er wederom voor gaan zitten dit weekend. De afgelopen weken is het traditiegetrouw ieder weekend raak met klassiekers en ook nu weer. Luik-Bastenaken-Luik is een koers waarin geklommen gaat worden. Er duiken verschillende Nederlandse namen op die zich een slag in de rondte zullen moeten werken. Bijvoorbeeld Bauke Mollema, Robert Gesink en Wout Poels moeten flink op de trappers gaan staan. Hoewel deze drie Nederlandse mannen sterke renners zijn is de kans dat een Nederlander wint erg klein deze editie. Wout Poels won in 2015, maar steekt nu nog niet in de juiste vorm, zo wordt verwacht. Valverde wordt als kanshebber voor de titel gezien, maar ook Nibali, Matthews en Alaphillipe.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. MotoGP Amerika

Het is een verhitte strijd, altijd al geweest, tussen Valentino Rossi en Marc Marquez. In 2015 begon de vete tussen de twee, toen ze clashten in Maleisië. Bij de vorige GP werd Rossi onderuit gereden door Marquez, wat betekent dat het vuur tussen de twee weer helemaal opgelaaid is. Een duel tussen de twee, te midden van alle andere motoren zal spectaculair en zenuwslopend zijn, maar het zal ook de nodige gevaren opleveren. Een eerdere ruzie op de baan in 2011 tussen Dani Pedrosa en Marco Simoncelli resulteerde in een crash waarbij Pedrosa’s sleutelbeen brak. Te hopen is dat Rossi en Marquez op het scherpst van de snede rijden, maar elkaar op z’n minst in goede gezondheid laten afstappen aan het eind van de GP.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. KNVB Bekerfinale: AZ – Feyenoord

In De Kuip is het ieder jaar weer een spektakel met vuurwerk, supportersgroepen tegenover elkaar en bovenal grote belangen op het veld. Voor beide ploegen is er ook dit jaar weer alle reden om alles op alles te zetten. Een bijzonderheid dit jaar, want bij winst kan het zomaar betekenen dat het, naast een mooie prijs en bekroning op het seizoen, ook directe plaatsing voor de Europa League oplevert. Wanneer Arsenal of Marseille de Europese beker pakt, betekent dat voor de Alkmaarders- of Rotterdammers direct een plek in de Europa League poulefase volgend jaar.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Facebook Comments