Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het voetbal in eigen land lijkt in de Eredivisie zo goed als beslist, maar niets is minder waar in de Jupiler league. Er kan dus gerekend worden op bloedstollend spektakel op zaterdagavond. Eerder die dag komt Joost Luiten weer in actie. Op zondag zien we een verwachte naam, die van Max Verstappen, in het overzicht. Ook wijzen we je graag nog op de EK Judo en op de handbalfinale in eigen land.

1. Joost Luiten op Volvo Open in China

Joost Luiten heeft zich vorige week naar een top-10 plaats gespeeld in Marokko, waarmee hij een aardige basis heeft gelegd voor het prestigieuze golfweekend in China. Hij lag er voor het toernooi in Marokko zes weken uit, waardoor deze comeback hoop geeft. Na weer wedstrijdritme te hebben opgedaan is het tijd om te schitteren. De absolute top van de wereld slaat niet af in Beijing, dus Luiten maakt een goede kans op een mooie eindklassering.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Ontknoping Jupiler League

Het doet een beetje denken aan de ontknoping van de Eredivisie in 2007. Drie clubs, allemaal nog bij elkaar in de buurt. Het zal hoogstwaarschijnlijk gaan tussen Jong Ajax (76 punten) en Fortuna Sittard (75 punten). NEC staat op plek drie met drie punten minder dan Jong Ajax, maar wel een beter doelsaldo. Daarmee is in theorie nog alles mogelijk. Bloedstollend spannend is het bovenin, maar ook om de play-off plaatsen wordt nog volop gestreden. Er zijn dus tal scenario’s mogelijk, te veel om hier te beschrijven, maar bloedstollend zal het worden. Voor de neutrale kijker een uitstekende reden om eens in te schakelen voor de Jupiler League.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. EK Judo in Tel-Aviv

Er komen veel Nederlanders in actie in Israël op de judomat. Grote namen zijn afgereisd naar Tel-Aviv om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap Judo. Sanne van Dijke, Kim Polling en Henk Grol gaan voor de medailles. Alle drie werden zij eerder al Europees kampioen. Laatstgenoemden zelfs allebei al drie keer. Voor Henk Grol is het voor het eerst dat hij op een grote internationale wedstrijd uitkomt in de categorie boven de honderd kilogram. Kenners zeggen dat hij met zijn behendigheid kan verrassen tegen de vaak veel zwaardere tegenstanders. Feit is dat wij klaarzitten om zijn verrichtingen te volgen in Tel-Aviv.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. GP van Baku

Iedere GP is weer alle reden om je languit, dan wel op het puntje van de stoel, voor de tv te installeren. Dit weekend wordt er gereden in Azerbeidzjan, op het circuit van Baku. Het stratencircuit levert de nodige spanning op, maar de kwalificatie zal deze GP weer erg belangrijk zijn. Inhalen is namelijk niet makkelijk in de krappe bochten. De kwalificatie is zaterdagmiddag vanaf 15:00 uur, de GP zelf wordt op zondag verreden om 14:10 uur. Dit zal voor Verstappen toch het moment zijn om te laten zien dat de eerste drie races werden ontsierd door foutjes en dat het niets structureels is. Een goed resultaat wordt ondertussen ook noodzakelijk om in de spreekwoordelijke slipstream te blijven van de top van het klassement.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Handbalfinale VOC – SV Dalfsen

De beslissing in de handbalfinale kan dit weekend vallen. Tussen het Amsterdamse VOC en Dalfsen is de eerste finalewedstrijd naar de ploeg uit de hoofdstad gegaan. Zij kunnen het in eigen huis af gaan maken. De clubs staan al zes jaar op rij tegenover elkaar in de finalestrijd. VOC kan de titel prolongeren, maar voorheen was het Dalfsen dat zich tot kampioen kroonde. Zij waren van 2011 tot en met 2016 de beste. Op dit moment zijn de verhoudingen tussen de twee teams anders. VOC won twee weken geleden met overmacht de bekerfinale en nu hebben ze een uitstekende uitgangspositie om Dalfsen voor het tweede jaar op rij van een titel af te houden.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00
Facebook Comments