Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Er staat weer ontzettend veel moois te gebeuren dit weekend. Mooi weer, natuurlijk dat is prettig, maar dat weerhoudt ons er niet van klaar te zitten voor het prachtige sportprogramma van zaterdag en zondag. En binnen al dat prachtigs spelen de fiets, de stick en de bal de hoofdrollen.

1. Eerste échte etappe Giro d’Italia

Ondanks dat de Tour de Yorkshire tussen 3 en 6 mei verreden wordt, zal iedereen toch op de Giro d’Italia afstemmen. Met een fitte Tom Dumoulin aan de start. Die overigens thuis was gebleven als hij in de schoenen van de onder vuur liggende Chris Froome had gestaan. De Giro start in Jeruzalem. Ook daar heeft Dumoulin de eerste meters al gemaakt. Hij is bij aankomst op de fiets gestapt en heeft de toerist uitgehangen en is gaan rondrijden. Dus met de ontspanning zit het helemaal goed en de maag zal hij dit jaar beter onder controle hebben. Een favorietenrol dus, voor ‘onze’ Tom, al wordt de naam van Chis Froome vaker genoemd als topfavoriet. Het spektakel is vrijdag begonnen met de openingstijdrit in Jeruzalem. En daarin heeft Dumoulin wel direct waartoe hij in staat is. Vanaf zaterdag staan de eerste etappes op het programma en dan fietst Dumoulin in het roze.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Wereldbeker BMX op Papendal

Er wordt nog meer gefietst dit weekend. Op Papendal worden wereldbekerwedstrijden BMX verreden en daar komt ook Laura Smulders in actie. Vorig jaar pakte ze op beide dagen de zege. Tel daarbij op dat ze op de Olympische Spelen van Londen in 2012 brons pakte als belofte en in Rio 4 jaar later de finale haalde, maar jammerlijk viel. Dat maakt haar favoriet voor de zege dit weekend. Allemaal in opmaat naar het WK dat begin juni in Azerbeidzjan plaatsvindt. Daar zal ze er alles aan doen zich te revancheren voor het mislopen van een medaille in Rio en het uitblijven van eremetaal op het WK van vorig jaar. Dat het hoe dan ook bloedstollend wordt om naar te kijken staat vast. Neem daarin mee dat wij, van Bureau Sport, weten hoe lastig het is, dus afstemmen op Smulders en consorten staat niet ter discussie.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. NHL Play-Offs


Het is en blijft een bijzondere gewaarwording dat hier in Nederland de mussen van het dak vallen de aankomende week, maar het ijshockeyseizoen alles behalve voorbij is. In Denemarken wordt het WK IJshockey gehouden en de eerste clashes zijn vrijdagavond gespeeld. Daarbij wordt er ook in de NHL stug doorgespeeld in de play-offs. De Pittsburgh Penguins, waar de 20-jarige Nederlander Daniel Sprong dit jaar acht duels meespeelde, staan op een 2-2 stand tegen de Washington Capitals. Dit weekend en begin volgende week wordt duidelijk welke vier clubs aantreden in de halve finales. Momenteel is het overal nog bloedstollend spannend en gelukkig kunnen we daar dit weekend van meegenieten.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Hockey Play-Offs


Niet alleen op het ijs, ook op het veld vindt hockeyactie plaats. Dit weekend staat de eerste ronde van de hockey play-offs op de rol. Zaterdag en zondag wordt bepaald welke 2 clubs de mannenfinale halen. Kampong speelt tegen Oranje Rood en Bloemendaal ontvangt en bezoekt Amsterdam. De twee favorieten zijn Kampong en Bloemendaal. Zij verloren nog geen wedstrijd dit seizoen, dus mochten ze hun rol waarmaken, dan wordt het een spetterende finale.
Ook bij de vrouwen valt de beslissing wie elkaar treffen in de finale. Daarvan is de eerste ronde al gespeeld. Amsterdam heeft tegen Oranje Rood de beste uitgangspositie en voor Den Bosch geldt hetzelfde tegen SCHC. Beiden wonnen de eerste ontmoeting.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Voetbaloverzicht


Er is dit weekend natuurlijk weer veel voetbal. Echter kunnen wij niet kiezen, want er zijn prachtaffiches die er wat minder toe doen én wat minder tot de verbeelding sprekende duels, maar waar de belangen groot zijn. Zo spelen Almere City en Cambuur dit weekend zich waarschijnlijk een stap dichter bij de Eredivisie. Zij behaalden beiden een ruime zege. Almere City ontvangt Maastricht en verdedigt een 3-1 voorsprong. Cambuur won eerder bij Dordrecht al met 4-1. Dan kan er later op de avond gekeken worden naar Sporting Portugal tegen Benfica, die beide op 77 punten staan. Bas Dost strijdt met zijn ploeg voor de tweede plaats, achter FC Porto (82 punten). Winnen van Benfica moet, met daarna nog één wedstrijd te spelen, goed zijn voor de tweede plaats en dus kans op Champions League voetbal. Ook in de Eredivisie wordt er beslist wie nog mag dromen van een Europees avontuur. Op zondagmiddag zijn de ogen gericht op ADO Den Haag en PEC Zwolle. Laatstgenoemde stond het hele seizoen op een play-off plek maar kan het stokje op de slotdag van de Eredivisie moeten overgeven aan ADO. PEC moet op bezoek bij AZ, ADO moet naar Roda JC. De Zwollenaren hebben hun lot volledig in eigen hand. Bij winst maken ook zij nog een kans op Europees voetbal. Zondagavond sluiten we af met Barcelona – Real Madrid. Altijd een wedstrijd op zich. De competitiebelangen zijn dan wel verdwenen, voor de eer zullen beide ploegen ook nu weer op het scherpst van de snede voetballen.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Facebook Comments