Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het is natuurlijk wielrennen wat de klok slaat dit weekend. Uitgekeken op de prachtige Giro raken wij nooit, dus stemmen wij zeker af op de Italiaanse ronde. Er is echt ontzettend veel te beleven in de andere takken van sport. Er wordt weer geracet, gehockeyd, maar natuurlijk ook gevoetbald. We hebben weer een selectie gemaakt van de mooiste sportwedstrijden waar wij voor gaan zitten.

1. Dutch Darts Masters in Zwolle

Dit weekend staat in eigen land de internationale darttop weer tegenover elkaar. Michael van Gerwen won al vier keer op rij het toernooi in Zwolle. Hij is er weer bij om zijn titel te verdedigen. Ook Jelle Klaassen en Vincent van der Voort zijn er bij. Van de internationale namen komen Peter Wright, Rob Cross en Kim Huybrechts in ieder geval in actie.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Finales Hockeyhoofdklasse

Het is dit weekend allesbeslissend in de Nederlandse hockeyhoofdklasse voor de dames en bij de heren wordt het eerste finaleduel afgewerkt. Den Bosch en Amsterdam strijden bij de dames voor de titel. Op Hemelvaartdag was eerstgenoemde met 3-2 winst te sterk voor Amsterdam.
Bij de heren werd de beslissingswedstrijd tussen Amsterdam en Bloemendaal gespeeld, die werd gewonnen door eerstgenoemde. Dus nu staat de eerste finalewedstrijd tussen Amsterdam en het al geplaatste Kampong op zondag gepland.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Tweede Giro Weekend

Een boordevol weekend met etappes in de Giro. Vrijdag was het nog overwegend vlak, maar in het weekend zijn er twee etappes waarbij de finish bergop is. Het was gisteren normaal gesproken aan de sprinters om in het weekend afgelost te worden door de mannen die kunnen klimmen. Dumoulin zou dit weekend zomaar eens wat kunnen uitdelen aan de concurrentie. De klassementsmannen hebben grote kans om een slag te slaan, tenzij een groep avonturiers zich echt goed weten los te maken en het zelf gaan uitvechten.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Jeffrey Herlings weer in actie

Herlings staat momenteel bovenaan in het algemeen klassement. Het duel tussen hem en zijn Italiaanse teamgenoot is nog altijd even spannend. De Nederlander is niet te stoppen en pakte in Italie 2 keer de winst, in Portugal ook en in Rusland won hij ook een race. Dat terwijl Cairoli de laatste GP’s niet elke keer tweede wist te worden. Het gat is dus iets groter geworden, maar als je van de 12 races dit seizoen er 8 weet te winnen, kun je spreken van een kampioensvorm. Mooie jongen die Herlings daaruit weet te krijgen.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Het moment voor Max: GP van Barcelona

Het wordt al weken geroepen, maar zal het nu dan toch gaan gebeuren? Een circuit waar alle coureurs de meeste ronden hebben gereden, maar toch ligt het Max wel en was het natuurlijk de baan waar hij die memorabele zege haalde. Jehéé, Johóó. Het zou ‘m na al die GP’s die uitliepen op teleurstelling toch wel erg goed uitkomen als het Max lukt een goed resultaat neer te zetten en de sceptici de mond te snoeren.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Facebook Comments