Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Of de Giro al afgelopen is? Nee, zeker niet en we blijven ook gewoon weer inschakelen. Dit weekend vallen de definitieve beslissingen in het Nederlandse voetbal, dus daar kijken we naar uit. De play-offs zorgen voor bijzonder veel spektakel en dus stemmen we daar met alle liefde nog een keer op af. Daarnaast staat er weer motorgeweld voor de deur!

1. Toms wederopstanding in de Giro?


Het is de dag van de helse berg. De Monte Zoncolan heeft een gevreesde status. Sinds 2003 wordt deze berg beklommen tijdens de Giro. En het is nogal een serieuze klim, waar veel renners diep zullen moeten gaan. Op het moment van schrijven zijn er best wat Nederlanders die er nog uitstekend voor staan. Yates staat natuurlijk nog bovenaan, Dumoulin volgt op 47 seconden en Thibaut Pinot op 1 minuut en 4 seconden. In het puntenklassement is het overigens na gisteren weer spannend. Vivia leidt met 184 punten, gevolgd door Sam Bennett met 162. In het jongerenklassement staat Sam Oomen op een vierde plek algemeen. Op 1:44 van Richard Carapaz.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. Bekerfinaleweekend in drie landen

Veel bekerfinales dit weekend. Onder andere in Engeland, Duitsland en Schotland. Voor Chelsea en United de kans om dit seizoen nog een glansje te geven. United werd met ruime afstand tweede achter City, Chelsea eindigde zelfs als vijfde, buiten de Champions League plekken.
Voor Bayern München mag Eintracht Frankfurt natuurlijk geen probleem zijn. Nummer 1 tegen nummer 8. Eintracht won voor het laatst van München in 2010, daarbij haalden ze uit de laatste 10 competitiewedstrijden 10 punten, dus met de vorm is het ook niet best gesteld. Toch zijn finales altijd net even wat anders en kun je een stunt niet uitsluiten. Vorig jaar lukte het Eintracht niet, want toen waren ze ook finalist, tegen Dortmund. Daarnaast staat de coach van Frankfurt, Niko Kovac, volgend jaar bij Bayern voor de groep. Een laatste dienst bewijzen aan zijn huidige werkgever of zonder boze ogen binnestappen bij zijn nieuwe club? Er staat hoe dan ook veel op het spel en bij Eintracht spelen ook enkele bekenden: Jetro Willems, Jonathan De Guzman en Sebastien Haller.
Ook in Schotland spelen ze een finale. Celtic en Motherwell staan tegenover elkaar.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. Beslissingen in Nederlandse nacompetitie

Zaterdagavond wordt er beslist wie het laatste Europese ticket verdiend. Vitesse won thuis met 3-2 van Utrecht.
Verder spelen zondag Almere en De Graafschap (..-..) en Emmen en Sparta (..-..) de tweede wedstrijd van de play-offs.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. MotoGP in Frankrijk

Bij de MotoGP is er ook één rijder duidelijk in vorm: Marc Marquez. Op de eerste drie wedstrijddagen stond hij drie keer op het podium, waarvan twee keer als nummer één. De man in vorm is dus de Spanjaard, maar op zijn thuiscircuit kan Fransman Johann Zarco wellicht een gooi doen naar de zege. Hij staat momenteel op een tweede plaats in het algemeen klassement en is zijn tweede seizoen in de MotoGP uitstekend begonnen. Vorig jaar eindigde hij als zesde, tussen Rossi en Lorenzo in. Dit jaar zal hij zich wederom tussen de reeds gevestigde namen willen vestigen in het klassement, maar dan misschien wel in de top-3.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Herlings dendert door

Het is niet voor niets dat we graag naar hem kijken, want Jeffrey Herlings blijft maar winnen. Ook vorige week in Letland pakte hij de zege. Ditmaal komt hij dichter bij huis door de modden ploegen. In Duitsland staat achtste race op het programma. Daar waar hij vorig jaar de eerste race het hoogste podium betrad, maar de tweede, niet verrassend, achter Cairoli eindigde. Hoewel er altijd over Herlings gesproken wordt, mag stabiele factor Glenn Coldenhoff niet vergeten worden. Hij staat momenteel op een zesde plek in het klassement. Een rijder die altijd net achter de top zijn ding doet, maar altijd loerend om als verrassing door te stoten naar de top.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Facebook Comments