Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het laatste weekend zonder voetbal, maar er is wederom genoeg te zien. De vaakgeziene, maar ook graaggeziene sporten staan weer op het programma. Jeffrey Herlings en Max Verstappen gaan weer voor P1, maar eerst is er nog genoeg motorloos geweld. Op het gravel en op de baan.

1. Finales Roland Garros

Dit weekend zijn de finales in Parijs. Op zaterdagmiddag staan de vrouwen tegenover elkaar en dan neemt Simona Halep het op tegen Stephens. Bij de mannen is de halve finale een kraker: Nadal staat vrijdag tegenover Del Potro. In de andere halve finale staat Cecchinato, die Djokovic uit het niets uitschakelde, tegenover Thiem. Cecchinato doet iedereen weer even denken aan Martin Verkerk, die ook de finale uit het niets haalde in 2003.

ZenderEurosport
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip15:00

2. BMX’ers op WK

Onder andere Niek Kimmann, die in 2015 wereldkampioen werd, en Laura Smulders stappen dit weekend op de fiets in Bakoe. Nederland reist af met een goede groep rijders. Ook met kanshebbers voor het podium. Kimmann en Smulders staan allebei bovenaan in het wereldbekerklassement. Vorig jaar behaalden de Nederlanders helemaal geen succes, Smulders werd toen zesde, Kimmann werd toen vierde. Alleen bij de junioren pakte Van de Groenendaal zilver. Hij is er dit jaar weer bij, maar nu als senior.

ZenderNOS.nl
DatumZaterdag 9 juni
Tijdstip19:30

3. MXGP Frankrijk

Een terugkerend, maar altijd interessant onderdeel in het weekendoverzicht is de MXGP. ‘Vriend van de show’ Jeffrey Herlings stapt weer op de motor, in Frankrijk ditmaal. Vorige week in Groot-BrittanniĆ« won hij wederom. Glenn Coldenhoff is de andere Nederlander die al geruime tijd in de MXGP rijdt, maar waarover minder gesproken wordt. Hij rijdt altijd rond de zesde plaats, zo ook vorige week in Engeland. Daar werd hij twee keer zesde en in het algemeen klassement staat hij zevende. Zijn beste finish is vierde dit jaar.

ZenderNOS.nl
DatumZondag 10 juni
Tijdstip14:15

4. Diamond League Stockholm

In Zweden komen er weer Nederlandse sterren in actie. Dafne Schippers, vooralsnog met haar, maar wie weet dat ze aanstaand weekend voor het eerst experimenteert met de kale vleespet. Nadine Visser staat daar ook aan de start. Die maakt zich op voor het hordelopen. In Leiden vindt de 47e editie van atletiektoernooi de Gouden Spike plaats. De Nederlandse atleten die daar dit weekend terug te zien zijn Anouk Vetter. Zij doet daar de meerkamp, Nadine Broersen komt daar terug van een knieblessure, zij raakte eind vorig jaar ernstig geblesseerd. En in Leiden wordt het NK 10.000 meter gelopen. Daar zien we waarschijnlijk Michel Butter terug.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip16:00

5. Formule 1 GP Canada

WK-leider Hamilton denk dat Red Bull alleen maar sterker wordt, dus het zou goed zijn dat als Max Verstappen zijnde gelijk maar te bewijzen. Na het debacle voor hem in Monaco en de winst van Ricciardo waren er bij Red Bull gemengde gevoelens. Max had er in ieder geval weer ouderwets de pest over in, maar reed wel een fantastische race op het stratencircuit. Nu in Canada is het de vraag of hij zich kan herstellen in de kwalificatie en het goede racen vast kan houden in de GP.

ZenderZiggo Sport
DatumZondag 10 juni
Tijdstip20:00

Facebook Comments