Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Het was de afgelopen dagen afkicken van de Olympische Spelen, maar gelukkig staat er weer een prachtig sportweekend voor de deur. Max Verstappen hoopt de Nederlandse fans te vermaken in Spa en Dafne Schippers gaat voor revanche in Parijs. Maar er is meer, hieronder de vijf hoogtepunten van het weekend.

1. Max Verstappen in Spa

Max Verstappen gaat onder toeziend oog van minimaal 40.000 Nederlandse racefans proberen om het podium te halen bij de Grand Prix van België. De coureur van Red Bull was vrijdag in de tweede vrije training de snelste en heeft zondag het voordeel dat Lewis Hamilton vanwege een straf in de achterhoede moet starten. Hup Max!

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zondag 28 augustus
Tijd: 14:00 uur

2. Wordt het crisis in Amsterdam?

Ajax moet na de afstraffing bij Rostov in de Champions League op bezoek bij Go Ahead Eagles in de eredivisie. Na vier wedstrijden zonder zege zal de ploeg van trainer Peter Bosz moeten winnen om een vroege crisis in Amsterdam te bezweren. Voorlopig staat Ajax nog op een schamele achtste plaats in de vaderlandse competitie.

Zender: Fox Sports 1
Datum: Zondag 28 augustus
Tijd: 14:30 uur

3. La Vuelta

Na het uitvallen van Steven Kruijswijk valt er voor de Nederlandse wielerliefhebber een stuk minder te genieten in de Vuelta. Maar we hebben Robert Gesink nog. Die begon niet in topvorm aan de Ronde van Spanje, maar hopelijk kan hij ons in het tweede weekend verrassen. Met op zowel zaterdag als zondag een finish bergop belooft het in ieder geval een spektakel te worden.

Zender: Eurosport
Datum: Zaterdag 27 en zondag 28 augustus
Tijd: 15:00 uur

4. Herlings in Assen

Motocrosser Jeffrey Herlings was de afgelopen weken weer eens uitgeschakeld door een blessure, maar keert dit weekend uitgerekend in Assen weer terug in de MX2. De Brabander won tot nu toe elke race waar hij aan meedeed, al zag hij zijn voorsprong door het gebroken sleutelbeen slinken tot 43 punten met nog drie races te gaan.

Zender: NPO 1
Datum: Zondag 28 augustus
Tijd: ergens tussen 14:00 en 19:00 uur

5. Dafne in Parijs

Dafne Schippers komt vlak na haar zilver op de Olympische Spelen weer in actie op de 200 meter bij de Diamond League-meeting in Parijs. Om 20:55 uur staat de afstand op het programma in de Franse hoofdstad. Helaas is haar grote concurrente Elaine Thompson afwezig, maar na het Nederlands record van Churandy Martina op de 200 meter deze week kan Dafne natuurlijk niet achterblijven.

Zender: Ziggo Sport Extra 1
Datum: Zaterdag 27 augustus
Tijd: 20:00 uur

Facebook Comments