Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Motorsportliefhebbers gaan een topweekend tegemoet! Maar liefst drie grote evenementen staan op het programma. En ook als je niet zo’n racegek bent, is er gelukkig genoeg te zien!

1. La Vuelta

Het worden twee zware dagen voor de renners in de Ronde van Spanje! Zaterdag staat een monsterrit door de Pyreneeën op het programma en ook zondag eindigt de Vuelta-etappe bergop. Vanaf de start in Sabiñanigo is het 118 kilometer naar Aramón Formigal, met een slotklim uit de eerste categorie.

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 3 september/zondag 4 september
Tijd: 16:00 uur/13:10u

2. EK Kwalificatie Basketbal: Nederland-Denemarken

De Orange Lions proberen zich te kwalificeren voor het EK, maar gemakkelijk wordt dat niet. Afgelopen week verloren de basketballers thuis van Oostenrijk: 72-75. De Orange Lions kunnen zich nu geen enkele fout meer permitteren willen ze toch naar het EK.

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zaterdag 3 september
Tijd: 18:50 uur

3. Jeffrey Herlings

Motocrosser Jeffrey Herlings wist afgelopen weekend, in zijn eerste wedstrijd na een sleutelbeenbreuk, meteen de zege te pakken in Assen. Als hij dat zaterdagavond ook doet tijdens de GP van de Verenigde Staten, is hij wereldkampioen! De tweede manche start is voor de echte nachtbrakers om 02:00u te zien.

Zender: NOS.nl
Datum: Zaterdag 3 september
Tijd: 23:00 uur

4. Max Verstappen in Italië

We zagen vorige week voor het eerst een écht boze Max Verstappen. Hij reed nog liever de Ferrari’s van de baan dan dat hij zich in liet halen! Monza is niet echt een circuit wat de Red Bull’s goed ligt, maar wie weet kan Mad Max weer voor een stuntje zorgen!

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zaterdag 3 september/zondag 4 september
Tijd: 14:00 uur/14:00 uur

5. Moto GP: Silverstone

En voor wie dan nog niet genoeg motorsport heeft gehad, is zondagmiddag nog de Moto GP in Silverstone te zien. Zaterdagmiddag vinden de kwalificaties plaats en zondag zijn de races in de verschillende klassen. De Moto GP-klasse begint om 16:00u.

Zender: Eurosport
Datum: Zondag 4 september
Tijd: 16:00u

Facebook Comments