Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Ondanks dit mooie septemberweer zijn er genoeg sportredenen om voor de buis te blijven hangen. De Paralympische Spelen zijn nog in volle gang en de grote toernooien naderen hun climax. Je mag dus niets missen!

1. Finales US Open

In het Arthur Ashe Stadium worden dit weekend liefst twee finales afgewerkt. Favorieten lijken er niet meer te zijn, de US Open staat dit jaar bol namelijk bol van de verrassingen. Zo zijn bij de mannen Rafael Nadal en Andy Murray al naar huis, bij de vrouwen kon de gedoodverfde favoriet Serena Williams de druk niet aan. Wellicht meer verrassingen in de finales!

Zender: Eurosport
Datum: Zaterdag 10 september/zondag 11 september
Tijd: 22:00 uur/22:00 uur

2. Ontknoping La Vuelta

Nairo Quintana draagt nog altijd de Rode trui in de Ronde van Spanje en lijkt die ook niet meer kwijt te raken. Een voorsprong van 1.21 minuten op Chris Froome zou genoeg moeten zijn. Toch? Zaterdag wordt er echter nog een bergetappe gereden, met een finish bergop. Zit er nog een scoop in voor Froome? Of fietst Quintana lachend Madrid in zondag?

Zender: Eén
Datum: Zaterdag 10 september/zondag 11 september
Tijd: 13:45 uur/15:00 uur

3. Paralympische Spelen

Voor TeamNL kwamen de Olympische Spelen moeilijk op gang, maar bij de Paralympische Spelen is dat een heel ander verhaal. Alleen op de eerste dag al werden negen medailles verdiend. Dit weekend zijn er uiteraard weer veel Nederlanders in actie, met medaillekansen.

Zender: NOS.nl
Datum: Zaterdag 10 september & zondag 11 september
Tijd: Vanaf 14:00 uur/vanaf 14:30 uur

4. Alistair Overeem kan geschiedenis schrijven

Kickbokser Alistair Overeem heeft al vier wereldtitels gewonnen, alleen de UFC-titel staat nog niet achter zijn naam. De enige prijs die hij nog niet op zijn palmares heeft staan. Zondagmorgen kan daar verandering in komen, als Overeem het opneemt tegen de regerend UFC-wereldkampioen, Stipe Maocic.

Zender: FOX Sports
Datum: Zondag 11 september
Tijd: 04:00 uur

5. Manchester Derby

Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba en Kevin de Bruyne. Zomaar wat namen die zaterdag op het veld staan bij de Manchester Derby. Het kan niet anders, dit wordt een heerlijk voetbalgevecht. En ohja, het belang? De eerste plaats. Beide ploegen hebben nog geen punt verspeeld. Winnen The Red Devils, of The Citizens?

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zaterdag 10 september
Tijd: 13:30 uur

Facebook Comments