Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Ga er maar eens goed voor zitten, want het wordt dit weekend weer smullen voor de televisie. Naast de eerste topper in de Eredivisie zijn het belangrijke dagen voor de basketballers en de honkballers. Mis het niet als zij hun doelen halen!

1. Het ultieme circuit voor Max Verstappen: GP Singapore

Maar wat te denken van Max Verstappen? Als er een kans is op een podiumplek, dan is die er nu wel. Het geweldig mooie Marina Bay Circuit van Singapore bevat korte, rechte stukken. Met veel bochten. Zogezegd de specialiteit van Verstappen. Vorig jaar imponeerde de F1-coureur op dit circuit. Na een valse start – waardoor hij direct een ronde achterliep – werd hij alsnog achtste. Toch zal iedereen Verstappen in Singapore herinneren aan zijn uitspraak naar de teamleiding. “No!”, reageerde Verstappen nadat hij van de leiding te horen kreeg dat hij zijn toenmalige teamgenoot Carlos Sainz voor moest laten. Wordt het deze keer een “Yes!”, als hij lachend op het podium staat? Hup Max!

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zondag 18 september
Tijd: 14:00 uur

2. De eerste Eredivisie-kraker: PSV-Feyenoord

Een strijd om de koppositie. Dat is de inzet van het duel tussen PSV en Feyenoord. De Rotterdammers beleefden een ongekend goede start, na vijf wedstrijden staan zij met enkel winstpartijen bovenaan. En de nummer twee? Dat is PSV. De Eindhovenaren verslikten zich een keer in FC Groningen, maar ze hebben een stabiel en sterk team staan. Een favoriet is er dan ook niet aan te wijzen. Feyenoord zit in een geweldige flow, PSV kan rekenen op steun van het thuispubliek.

Zender: Fox Sports 1
Datum: Zondag 18 september
Tijd: 14:30 uur

3. Finale EK Honkbal

21 keer eerste op het EK-honkbal, Nederland domineert in Europa. Ook dit jaar gaat het weer lekker bij de Nederlandse ploeg, tot nu toe werd elke wedstrijd gewonnen in Hoofddorp. Dat leverde het team logischerwijs een finaleplaats op. En de champagne mag al voorzichtig koud gezet worden, want als we Vince Rooi mogen geloven, dan sleept Nederland de titel ‘gewoon’ weer binnen.

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zondag 18 september
Tijd: 16:45 uur

4. Basketbal: Nederland-Duitsland

Het behalen van het EK basketbal in 2015 was een grote stunt, maar de Orange Lions lijken zich weer te gaan plaatsen voor het Europees kampioenschap. Na twee zeges op rij, staan de basketballers er enorm goed voor. Wint het Nederlands team zaterdag van Duitsland, dan is een ticket voor het EK 2017 een feit.

Zender: Ziggo Sport Extra2
Datum: Zaterdag 17 september
Tijd: 19:00 uur

5. Paralympische Spelen

Het gaat ongelooflijk goed met de paralympiërs. Liefst 47 plakken werden er al verzameld. Tien gouden, vijftien zilveren en 22 bronzen medailles. Dat zijn er al acht meer dan vier jaar geleden. En het evenement is nog niet eens klaar in Rio de Janeiro. Nederland kan in de laatste twee dagen meer medailles pakken, waar stopt de teller?

Zender: NOS.nl
Datum: Zaterdag 17 september en zondag 18 september
Tijd: 14.30 uur en 14.00

Facebook Comments