Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Een primeur dit weekend: de Champions League of Darts wordt geïntroduceerd bij het darten. En natuurlijk gaat Michael van Gerwen voor de eerste plek. Maar er komen meer Nederlanders in actie, zoals Bo Bendsneyder bij de MotoGP en de Nederlandse renners in de Eneco Tour. Genoeg redenen om komend weekend op de bank te vertoeven.

1. Finaleweekend in de Eneco Tour

Het zijn mooie dagen geweest in de Eneco Tour, maar er zijn nog twee te gaan. De renners hebben Nederland achter zich gelaten, dit weekend wachten twee heuvelachtige etappes in België: zaterdag van Riemst naar Lanaken, en zondag van Bornem naar Geraardsbergen. Grote kans dat Peter Sagan er met de eindoverwinning vandoor gaat, hij is dit jaar superieur in de Eneco Tour. En mogen we nog hopen op een Nederlandse etappewinst, zoals Dylan Groenewegen dat deed op de eerste dag?

Zender: Eén
Datum: Zaterdag 24 september en zondag 25 september
Tijd: 15:00 uur en 13:30 uur

2. Bo Bendsneyder in Spanje

Terwijl Max Verstappen van een week rust geniet, moet Bo Bendsneyder wel aan de bak op het racecircuit. De pas zeventienjarige motorcoureur kijkt uit naar de veertiende Grand Prix van dit jaar, op Motorland Aragon. Hopelijk zit er voor de Rotterdammer weer een succes in, want eerder pakte hij de derde plek op Silverstone (Groot-Brittannië). Bendsneyder is bezig aan zijn debuutjaar voor in de Moto3-klasse en verlengde vorige week zijn contract met een jaar bij Red Bull KTM Ajo. Zijn teamgenoot Brad Binder kan dit weekend overigens het wereldkampioenschap op zijn naam schrijven. Een interessante race in Spanje.

Zender: Eurosport1
Datum: Zondag 25 september
Tijd: 10:30 uur

3. Champions League of Darts

Een nieuw prestigieus toernooi voor de beste darters van de wereld. In de Champions League of Darts speelt de top acht tegen elkaar. Er worden twee poules gemaakt van vier spelers, waarna de beste twee van elke groep het tegen elkaar op moeten nemen in de knock-out fase. Michael van Gerwen zal met vertrouwen beginnen aan dit nieuwe toernooi, de vorm is goed. De Nederlandse darter gooide afgelopen woensdag én donderdag nog een negendarter, de perfecte leg.

Zender: RTL7
Datum: Zaterdag 24 en zondag 25 september
Tijd: 18:45 uur en 18:30 uur

4. De snelle marathon van Berlijn

Hardloopliefhebbers kunnen zondag weer genieten van de marathon. Het decor: Berlijn. Een mooie stad, met een ‘snel’ parcours. Twee jaar geleden werd er namelijk een nieuw wereldrecord gevestigd in Berlijn door – hoe kan het ook anders – een Keniaan. Dennis Kimetto is de naam. Komt er in Berlijn een aanval op de snelste tijd?

Zender: ARD
Datum: zondag 25 september
Tijd: 09:05 uur

5. Londense derby

Weer een heerlijke wedstrijd in de Premier League. Arsenal tegen Chelsea staat altijd garant voor vuurwerk. Een belangrijk duel is het ook, want bij verlies raakt koploper Manchester City uit het zicht. Arsenal maakt zich niet zo druk, de machine van Arsène Wenger draait inmiddels op volle toeren. Chelsea worstelt daarentegen nog met de vorm, maar in zo’n wedstrijd zou het zomaar weer de goede kant op kunnen vallen voor de nieuwe coach, Antonio Conte.

Zender: Ziggo Sport
Datum: Zaterdag 24 september
Tijd: 18:30 uur

Facebook Comments