Vijf redenen waarom jij dit weekend voor de tv zit

Er komt af en toe een zonnetje door en de temperatuur is lekker, maar ook dit weekend staat er weer mooie sport op het programma. Bureau Sport geeft je vijf redenen waarom jij dit weekend niet van je bank af hoeft te komen!

1. Tour de France: etappe 8 en 9

De achtste etappe in de Tour de France brengt de renners nog dieper de bergen in. Tussen Pau en Bagnères-de-Luchon wordt er 184 kilometer afgelegd en over vier Pyreneeëncols gereden, met de finish in een vallei. Wie kan en wie mag er aanvallen in deze zware etappe? Spannend!

De 9e etappe voert de coureurs in 184,5 kilometer van Vielha, Spanje, naar het op 2.240 meter hoogte gelegen Arcalis in Andorra. Aankomst bergop dus. In 2009 bracht Alberto Contador zijn concurrenten op deze plek een eerste klap toe. Misschien kan hij dat in 2016 weer?

Zender: NPO 1
Datum: Zaterdag 9 juli/zondag 10 juli
Tijd: 14:10u/11:50u

2. Max Verstappen in Engeland

Max Verstappen rijdt vanmiddag zijn kwalificatie op het circuit van Silverstone. Maar de echte race om de Grote Prijs van Groot-Brittannië wordt natuurlijk zondag verreden. Max hoopt Lewis Hamilton op zijn thuiscircuit een voet dwars te zetten, en wie weet waar dat toe kan leiden!

Zender: Ziggo Sport, kanaal 14
Datum: Zaterdag 9 juli/zondag 10 juli
Tijd: 14:00u/14:00u

3. Finales op Wimbledon

Maar liefst twee finales staan er dit weekend op het programma bij Wimbledon. Na een regenachtige eerste week kon er deze week wel lekker worden getennist en er staan twee medaille finale voor je klaar. Angelique Kerber treft Serena Williams in de finale bij de dames. En bij de mannen neemt Andy Murray het op tegen de Canadees Milos Raonic.

Zender: FOX Sports
Datum: Zaterdag 9 juli/zondag 10 juli
Tijd: 15:00u/15:00u

4. EK Atletiek

In het Olympische Stadion in Amsterdam komen er nog twee mooie dagen topatletiek aan. Met als hoogtepunt vandaag de 4×100 meter van de dames Dafne Schippers, Jamile Samuel, Naomi Sedney, Tessa van Schagen en Marije van Hunenstijn. Kan Dafne opnieuw knallen na haar gouden medaille van gisteren?

Zender: Livestream op nos.nl/sport
Datum: Zaterdag 9 juli/zondag 10 juli
Tijd: 13:00u

5. Finale EK: Frankrijk-Portugal

Wordt het Cristiano Ronaldo’s Portugal, of het thuisland Frankrijk? Zondagavond wordt de finale van het EK gespeeld. Frankrijk lijkt de favoriet, maar Portugal speelt het complete toernooi aardig constant.

Zender: NPO 1
Datum: Zondag 10 juli
Tijd: 21:00u

Facebook Comments