Deze vijf voetballers kunnen echt niet scoren

Neil Taylor maakte maandagavond op het EK namens Wales tegen Rusland na zeven doelpuntloze seizoenen de eerste treffer in zijn profcarrière. Op de burelen van Bureau Sport kwamen meteen een aantal spelers naar boven die het net ook nooit kunnen vinden en die willen we jullie niet onthouden.

1. Pascal Bosschaart
Misschien de bekendste Nederlandse voetballer die voorin altijd de nul hield terwijl hij zelfs regelmatig als middenvelder speelde. Bij FC Utrecht lieten ze Bosschaart in zijn afscheidswedstrijd een penalty nemen en u raadt het al: die werd gestopt. Pas in zijn zeventiende (!) seizoen wist de Rotterdammer bij Sydney FC in Australië zijn eerste competitiedoelpunt te maken.

2. Javier Mascherano
De man die ooit zijn anus scheurde bij een tackle in de halve finale van het WK tegen Nederland is niet bepaald een goalgetter. In zestien seizoenen maakte de Argentijn één competitiedoelpunt namens Liverpool in het seizoen 2007/2008. In januari van dit jaar nam hij bij FC Barcelona het recordaantal wedstrijden zonder goals over van niemand minder dan Michael Reiziger. De teller staat inmiddels op 282.

3. Daniele Bonera
Deze spijkerharde Italiaanse verdediger van Villarreal dacht de smaak te pakken te hebben toen hij in zijn vierde seizoen als prof scoorde namens Parma. De treffer in het seizoen 2002/2003 bleek helaas meteen zijn laatste. De voormalig international, die negen jaar voor AC Milan speelde, staat inmiddels op meer dan 300 officiële clubwedstrijden zonder doelpunt.

4. Tony Hibbert
De clubicoon van Everton scoorde in zestien seizoenen en 328 officiële duels voor zijn club nog nooit. Toen de keihard werkende rechtsback in augustus 2012 in een oefenduel met AEK Athene scoorde, wisten de fans van de Engelse traditieclub dat het een bijzonder moment was. Ze bestormden in groten getale het veld om Hibbert te feliciteren. Inmiddels is de 35-jarige verdediger transfervrij, wie haalt deze doelpuntenmachine op?

5. Des Walker
De legendarische Engelse verdediger beschikt over ongekende statistieken: slechts één goal in 812 clubwedstrijden, 57 interlands en nul doelpunten. Bij Nottingham Forest maakte hij in het seizoen 1991-1992 zijn enige treffer als prof, daarna stond hij maar liefst twaalf seizoenen droog. Walker ging zelfs door tot zijn 38e in de hoop nog een keer te scoren, maar het mocht niet baten.

Facebook Comments