Volkslied zingen blijft uitdaging: foutje, bedankt!

Wij van Bureau Sport houden ervan als het volkslied voor een wedstrijd vol passie wordt gezongen. Maar soms gaat het mis. Voor de FA Cup-finale zaterdagavond tussen Manchester United en Crystal Palace vergat de zangeres zelfs mee te zingen! En er wordt vaker een foutje gemaakt…

De Engelse popzangeres Karen Harding stond er helemaal klaar voor op Wembley. De muziek begon en je zag haar wachten tot ze kon beginnen met zingen. Toen de rest van het stadion begon te zingen, bleef Karen stil. Lekker ongemakkelijk. Na een seconde of 30 valt het kwartje en besluit ze toch nog wat noten mee te zingen. Arme Karen.

Maar het gaat dus vaker mis met het volkslied. Bureau Sport zet vier opmerkelijke missers op een rijtje!

1. Christina Aguilera tijdens Super Bowl XLV

Misschien wel het pijnlijkste foutje van onze lijst. Voor het oog van ruim 100 miljoen sportliefhebbers vergat Christina Aguilera de tekst van The Star-Spangled Banner en zong ze één zinnetje dubbel. Auw.

2. IJshockeywedstrijd tussen Canada en Amerika

Na drie zinnen van het Amerikaanse volkslied is deze zangeres het helemaal kwijt. Ze neemt even een momentje voor zichzelf en besluit het opnieuw te proberen. En opnieuw zonder succes. Uit schaamte vlucht ze de spelerstunnel in, maar toch komt ze nog een keer terug. Dapper. Alleen was ze even vergeten dat ze op glad ijs stapte…

3. Kazachstan the greatest country in the world!

In 2012 was er bij een internationale schietwedstrijd in Koeweit een winnares uit Kazachstan. En terwijl ze op de hoogste trede stond en haar ‘volkslied’ hoorde, keek ze toch een beetje vreemd. Wat bleek: in plaats van het Kazachse volkslied, werd het themanummer van de film ‘Borat’ ingestart. Een beetje ongepast, zullen we maar zeggen.

4. Sympathieke Canadezen lossen technisch probleem op

Sommige problemen komen simpelweg voort uit overmacht. Als bij een wedstrijd in 2014 tussen de Toronto Maple Leafs en de Buffalo Sabres de microfoon van de zangeres uitvalt, laten de supporters hun gouden keeltjes horen. Saillant detail: deze wedstrijd werd gespeeld in Canada, maar sympathiek als de Canadezen zijn, zingen ze gewoon mee met het Amerikaanse volkslied. Klasse!

En voor wie het gemist heeft, Manchester United won in de verlenging de FA Cup: 2-1. Toch nog een prijs voor Daley Blind en onze Louis van Gaal!

Facebook Comments