Marianne Vos

Vos in vorm voor Rio: ‘Maar goud komt niet op bestelling’

Bureau Sport maakte zich maandenlang zorgen om de overtrainde Marianne Vos, maar precies op tijd voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro gaat het weer goed met de titelverdedigster.

Of ze goud gaat winnen, durft Vos niet te zeggen. “Dat komt niet op bestelling, maar jullie hoeven je geen zorgen te maken over mijn vorm”, vertelt Vos aan de vooravond van de NK wielrennen aan Bureau Sport.

De Brabantse was maanden uit de roulatie door overbelasting. “Mijn geduld is wel op de proef gesteld, maar ik kan waar meedoen van voren en daar was ik naar op zoek. Toch moet ik nog extra in de gaten houden dat ik niet te veel doe.”

De aanloop naar Rio is wat dat betreft heel anders dan vier jaar geleden in Londen. “Klopt, al was die ook niet helemaal ideaal. Toen was ik heel vroeg in vorm en moest ik ook rust pakken om overbelasting te voorkomen en was ik net op tijd terug.”

“Nu kom ik van veel verder, moest ik echt van het nulpunt beginnen. Dat ging met horten en stoten, maar ik heb me aan dat kleine strohalmpje vastgeklampt en dat was niet voor niks.”

“De eerste wedstrijden had ik nog weinig in de melk te brokkelen, nu kan ik ook in de World Tour weer mijn vrouwtje staan. Alleen maar meerijden zou ook niks voor mij zijn, ik ben blij dat ik weer boven mijn niveau uitsteek.”

Kopvrouw zijn op de Spelen lijkt voorlopig echter geen optie. “Dat is momenteel niet aan de orde, ik moet zeker nog verbeteren. Van der Breggen is bergop nu de betere, dat nemen we in de tactiek mee. Dat hoeft geen nadeel te zijn, we kunnen van elkaar profiteren.”

Het parcours is het Nederlands team in ieder geval gunstig gezind. “Het is veel zwaarder dan in Londen. We hoeven geen aanvalsplan te hebben om de koers hard te maken, dat doet het parcours vanzelf. Je moet gewoon zorgen dat je met de besten mee bent, want het niveau van het hele peloton is hoog.”

Facebook Comments