WK futsal: Een toernooi vol spektakel

Zaalvoetballiefhebbers halen hun hart op vandaag. De finale van het WK wordt gespeeld in Cali, Colombia. Er zijn al veel mooie acties en doelpunten voorbijgekomen dit toernooi en tijdens de finale – Rusland tegen Argentinië – zal het dan ook niet anders dan smullen zijn.

Rusland is namelijk in bloedvorm. Het is misschien niet de meest gepolijste ploeg, maar op kracht en power komen ze heel ver. In de achtste finale werd Vietnam ‘even’ aan de kant gezet.

Die andere finalist is Argentinië. In de halve finale schakelden de Zuid-Amerikanen titelkandidaat Portugal uit. Het team draaide op het begin nog niet heel lekker, maar in de eindfase van het toernooi hebben de Argentijnen toch hun vorm te pakken. Groeien in het toernooi, noemen ze dat.

Ze staan helaas niet in de eindstrijd, maar oh oh oh wat hebben Falcão en Ricardinho een goed balgevoel. Maak kennis met de twee grootste zaalvoetballers die de wereld kent:

Ricardinho

Ricardinho, ook wel O Mágico genoemd, is drie keer benoemd tot Beste zaalvoetballer van het Jaar (2010, 2014 en 2015) en pakte met zijn clubs Nagoya Oceans, Benfica en Inter Movistar veel prijzen. Met Portugal kan hij vandaag nog derde van de wereld worden. Ricardinho speelt de troostfinale tegen Iran.

Falcão

Falcão nam dit toernooi afscheid van de nationale ploeg. Hij hoopte dat te doen met een prijs, maar Brazilië werd vroegtijdig uitgeschakeld door Iran. Het werd dus geen droomafscheid, maar de Iraniërs toonden respect voor deze grootheid!

De Braziliaan is namelijk vier keer verkozen tot Beste zaalvoetballer van het Jaar (2004, 2006, 2011 en 2012). Niemand anders won zo vaak deze prijs. Hij kon er wat van hoor…

Nog niet uitgekeken? Om 19 uur begint de troostfinale op Eurosport 1 en om 21:30 uur volgt de eindstrijd. En hier zijn alle wedstrijden van het WK terug te kijken. Passeeracties, last-minute goals en passie, het komt er allemaal voorbij. Kijk en geniet!

Facebook Comments