Vijf redenen waarom onze Kiki gewoon kan winnen van Serena Williams

Wij zijn er met z’n allen zindert klaar voor: de halve finale van Roland Garros tussen Serena Williams en onze Kiki Bertens! Wij zetten voor jou op een rijtje waarom Neerlands tennistrots ook Serena aan de zegekar bindt.

1. Serena verloor haar laatste twee Grand Slam-finales
Serena Williams is dit jaar nog niet de Serena Williams die we allemaal kennen en vrezen. In januari verloor ze de finale van de Australian Open van Angelique Kerber. Inderdaad, de Angelique Kerber die tijdens Roland Garros uitgeschakeld werd door onze Kiek. En ook bij de laatste Grand Slam van vorig jaar, de US Open, verloor Williams in de halve finale. Roberta Vinci was toen te sterk.

2. De druk op Serena is enorm
Mocht de Amerikaanse dit toernooi winnen, dan betekent dat de 22e Grand Slam-overwinning in haar carrière. En dat is een evenaring van het record van Steffie Graf. Een mijlpaal is dus binnen handbereik, maar dat brengt ook druk met zich mee. Net als de underdogpositie van Kiki trouwens.

3. Voor Serena is er meer dan tennis
Haar Twitter en Instagram staat vol met glamourfoto’s en ondertussen duiken er geregeld grappige filmpjes op van Serena Williams. Oftwel, ze is met meer bezig dan alleen tennis. Zo is er bijvoorbeeld een documentaire gemaakt over de jongste Williams telg: ‘The other side of greatness’. Hopelijk is ze vandaag met haar koppie ook ergens anders dan op de tennisbaan.

4. Gravel is niet de favoriete ondergrond van Serena
Hoewel ze het toernooi drie keer won, is gravel niet de favoriete ondergrond van Serena Williams. Dit blijkt wel uit haar Grand Slam-titels: ze won de Australian Open, Wimbledon en US Open allemaal zes keer, terwijl de teller van Roland Garros-eindoverwinningen nog even op drie blijft steken.

5. Kiki Bertens won dit toernooi al van Serena
Oké, oké, ze won in het dubbelspel van Serena. Maar toch! Met haar Zweedse partner Larsson was de Nederlandse te sterk voor Serena en haar zus Venus: 6-3 6-3.

Facebook Comments