De zes hardste overtredingen van Nigel de Jong

Nigel de Jong valt op tijdens zijn eerste seizoen in de Amerikaanse Major League Soccer. De middenvelder kwam al een paar keer in opspraak vanwege stevige ingrepen, maar gisteravond pakte hij ook zijn eerste rode kaart. Een mooie aanleiding om de hardste overtredingen van De Jong eens op een rijtje te zetten.

Als je alle harde overtredingen van Nigel de Jong achter elkaar ziet, dan valt op dat de meesten gemaakt worden in zijn tijd bij Manchester City en Oranje in 2010 en dit jaar bij LA Galaxy.

1. Nigel de Jong vs. Stuart Holden – 3 maart 2010

In de voorbereiding op het WK in Zuid-Afrika oefent het Nederlands Elftal tegen Amerika. Het is een belangrijke wedstrijd. Bondscoach Van Marwijk wil dat de wedstrijd wordt benaderd alsof het een WK-match is. Nigel de Jong neemt dat wel heel letterlijk en met een harde charge breekt hij het been van tegenstander Stuart Holden.

2. Nigel de Jong vs. Xabi Alonso – 11 juli 2010

Deze staat in ons collectieve geheugen gegrift. Terwijl Nigel de Jong het hoofd van Xabi Alonso’s van diens hoofd wil scheiden, houdt Nederland de adem in. Met tien man verder tegen de sterke Spanjaarden zou een bijna onmogelijk opgave zijn. Het blijft bij een gele kaart voor De Jong, maar uiteindelijk kan ook hij niet voorkomen dat…goed, u weet wel.

3. Nigel de Jong vs. Hatem Ben Arfa – 3 oktober 2010

Waarschijnlijk na de overtreding tegen Xabi Alonso de bekendste charge van De Jong. Hard inkomen van Nederlander leidde tot een gebroken linkerscheenbeen en kuitbeen bij Hatem Ben Arfa. Na de tackle kreeg de Fransman een zuurstofmasker op. Hij verliet per brancard het veld.

4. Nigel de Jong vs. Dávila – 2 maart 2016

Amerika maakt kennis met Nigel de Jong. Met zijn nieuwe ploeg, Los Angeles Galaxy, probeert De Jong zich te plaatsen voor de halve finales van de Champions League in de CONCACAF, de Noord- en Centraal-Amerikaanse voetbalbond. Het loopt allemaal niet volgens plan, ze verliezen met 4-0 van het Mexicaanse Santos Laguna en onze landgenoot valt op door deze harde overtreding. Hij komt er met geel vanaf.

5. Nigel de Jong vs. Darlington Nagbe – 11 april 2016

In de 73e minuut van de wedstrijd tussen LA Galaxy en Portland Timbers slaat het noodloot toe voor Darlington Nagbe. Nigel de Jong raakt hem hard op zijn enkel. De Amerikaans international kan de wedstrijd niet uitspelen met moet met een rolstoel van het veld worden gereden. De Jong komt er vanaf met een gele kaart. Toeval of niet; Stuart Holden, een eerder slachtoffer van De Jong, deed de analyse bij deze wedstrijd voor de Amerikaanse tv.

6. Nigel de Jong vs. Blas Pérez – 4 juli 2016

Het meest recente ‘De Jong-etje’. Gisteravond speelde LA Galaxy tegen Vancouver Whitecaps. De 31-jarige middenvelder werd van het veld gestuurd na een harde tackle op de benen van Blas Pérez. De scheidsrechter trok eerst geel, maar kwam bij nader inzien toch tot de conclusie dat De Jong rood verdiende. Oordeel zelf.

En dan een vraagje voor jou: Hoeveel rode kaarten heeft Nigel de Jong nou eigenlijk gepakt in zijn carrière? Het antwoord verrast je misschien , maar het zijn er ‘maar’ twee. Vorig seizoen bij AC Milan omdat hij een tegenstander omver duwde in zijn eigen zestien en gisteren dus bij LA Galaxy.

Facebook Comments