Zeven keer de eeuwige strijd in beeld: man vs. machine

Het is een eeuwenoude strijd: de mens tegen de machine. Zwemmer Maarten Brzoskowski gaat een nieuw hoofdstuk in deze langlopende twist toevoegen. Hij gaat namelijk een wedstrijdje zwemmen tegen een onderzeeër. Reden genoeg voor Bureau Sport om de zeven mooiste confrontaties tussen mens en machine op een rijtje te zetten!

1. Zwemmer Maarten Brzoskowski vs. onderzeeër

Olympisch zwemmer Maarten Brzoskowski gaat volgende week dus tegen een onderzeeër zwemmen. Het gaat om een mensaangedreven onderzeeër die is ontwikkeld door studenten van de Technische Universiteit Delft. De topsnelheid van zo’n machine ligt hoger dan die van Brzoskowski, maar bij het keerpunt kan de zwemmer tijd terugpakken. Het belooft een spannende strijd te worden!

2. Voetballer Cristiano Ronaldo vs. Bugatti Veyron

Voor één van zijn sponsors nam Cristiano Ronaldo het ooit op tegen de (op dat moment) snelste auto ter wereld: een Bugatti Veyron. Net buiten Manchester stonden de Portugese ster en de auto zij aan zij. Vijftig meter sprinten, keren en vijftig meter terug. Of het filmpje waarheidsgetrouw is, durven we niet te garanderen. Maar een mooie race was het sowieso!

3. Wielrenners vs. stoomtrein

We moeten 25 jaar terug in de tijd voor de confrontatie tussen wielrenners en een stoomtrein in de Grand Canyon. 300 renners stonden namen het op tegen treinnummer 18. De trein liep ruim elf minuten voor op schema toen hij het perron binnenreed, maar toen was de snelste fietser al een kwartiertje binnen. Victory!

4. Sprinter Usain Bolt vs. Beatbot

Oké, oké, deze is niet helemaal fair. De Beatbot is een machine die zo hard gaat als hij ingesteld wordt. Een eerlijke race is het dus niet. Toch mag deze rollende rakker niet ontbreken op ons lijstje, want hij geeft de sporter wel een echte uitdaging. Je racet namelijk altijd tegen een tegenstander en je wordt dus uitgedaagd. Zelfs als je Usain Bolt heet.

5. American Football-speler Dennis Northcutt vs. struisvogel

Ook geen echte kwestie van mens tegen machine, maar wel een mooie race. Is één van de snelste spelers uit de Amerikaanse NFL rapper dan het snelste dier op twee poten: struisvogel Thelma? Vooraf lijkt het een misschien een kansloze missie, maar wie weet…

6. Allround atleet Fernando Casanova vs. metro

Stel je voor: je zit in de metro en stapt uit bij halte A. Als je dan heel hard gaat rennen, kan je dan op tijd bij halte B zijn om weer in diezelfde metro te stappen? Dat was de uitdaging voor atleet Fernando Casanova. Hij nam het in Mexico op tegen de lokale metro.

7. Rugbyteam vs. Formule 1-auto Daniel Ricciardo

Je zet acht sterke mannen van een rugbyteam tegenover een Formule 1-auto. Wie denk jij dat er wint? De teamgenoot van onze Max Verstappen, Daniel Ricciardo, maakte zich vooraf weinig zorgen. Maar uiteindelijk werd de strijd spannender dan hij van tevoren kon verwachten.

Facebook Comments